Groepsfoto vrijwilligers BC Mixed
Groepsfoto vrijwilligers BC Mixed

Kaderavond BC Mixed

Sport Sport

Beek en Donk - In het voorjaar van 2020 kon het bestuur van Badmintonclub Mixed haar vrijwilligers voor het laatst trakteren op een welverdiende feestavond. Vrijwilligers, die BC Mixed gelukkig heel veel heeft, zijn de motor van de vereniging. Daarom vindt het bestuur het erg belangrijk de waardering daarvoor niet onder stoelen of banken te steken. Eindelijk mocht het weer. Op zaterdag 12 maart 2022 werd een mooie kaderavond georganiseerd. 

De opkomst was groot en had nog groter kunnen zijn als niet enkelen zich op het laatste moment af moesten melden vanwege inmiddels bekende omstandigheden. Het concept van de Kaderavond is al jaren hetzelfde. Het bestuur regelt een avond met een leuke activiteit en zorgt tijdens de avond voor vertier met een hapje en een drankje. De vrijwilligers weten pas op de avond zelf wat er te gebeuren staat. Dit jaar kregen de gasten bij binnenkomst de tip om goed om zich heen te kijken. Waarom? Dat bleek later. 

Er waren 9 tafels opgesteld met op iedere tafel een bekend gezelschapsspel. Mens-erger-je-niet, jenga, memory, ganzenbord en zo nog 5 spellen. De deelnemers werd een plaats gewezen aan de hand van een speelkaart. Wisselen gebeurde om de 5 minuten. Iedereen schoof vervolgens 1 plek op naar rechts waarmee iedereen steeds twee keer hetzelfde spel speelde, maar wel steeds in een andere samenstelling. Gaande weg kwam iedereen elkaar dus tegen. Er waren twee bijzondere spellen ingebouwd. Steeds verlieten twee spelers de zaal om met bestuurslid Marije mee te gaan naar de ondervragingsruimte. Daar kregen ze tien vragen gesteld die te maken hadden met dingen die je in de speelzaal had kunnen zien (als je goed had opgelet zoals gevraagd werd). Weer twee anderen gingen met penningmeester Peter mee de zaal in voor een knutselopdracht. Met marshmallows en spaghetti diende een toren te worden gebouwd. Dat leverde de meest kunstzinnige creaties op. Na afloop van de spellen werd nog een mooie groepsfoto gemaakt en werden enkele prijzen uitgereikt.

Vrijwilliger van het jaar
Afsluitend werd Paul van der Vegt nog verrast met de Jan Driesens Vrijwilligers Award. Hij werd in het zonnetje gezet voor zijn jarenlange inzet in diverse commissies en het feit dat BC Mixed altijd een beroep op hem kan doen. Hij is op dit moment voorzitter van de BAC (feestcommissie) en blijft de komende jaren actief als vrijwilliger. Paul was zichtbaar verrast en voelde zich vereerd om de prijs te mogen ontvangen.

Kijk voor meer informatie over de vereniging op bcmixed.nl of volg hen op Facebook en Instagram.

Paul van der Vegt