De organisatie ziet iedereen graag op het Laarbeektoernooi bij Badminton Club Lieshout.
De organisatie ziet iedereen graag op het Laarbeektoernooi bij Badminton Club Lieshout.

Badminton Club Lieshout nodigt iedereen uit voor het ‘Laarbeektoernooi’

Sport Sport

Laarbeek - Als volgende activiteit in hun jubileumjaar heeft Badminton Club Lieshout gekozen om een ‘Laarbeektoernooi’ te organiseren. Dit toernooi staat mede in het teken van ‘25 jaar Laarbeek’. In die context wil Badminton Club Lieshout alle Laarbekers samenbrengen voor een gezellig, leuk én sportief badmintontoernooi, geschikt voor alle badmintonners: óók recreatief. Op zaterdag 26 maart is de jeugd aan de beurt en op zondag 27 maart mogen de senioren aan de slag. 

Niet alleen Badminton Club Lieshout jubileert dit jaar. Ook de gemeente Laarbeek bestaat dit jaar 25 jaar. Twee jubilea die heel mooi samenvallen en samen gevierd worden met een échte Laarbeek-brede activiteit: een badmintontoernooi voor álle Laarbekers. Om die reden heeft de gemeente Laarbeek ook haar ondersteuning gegeven aan deze jubileumactiviteit. Wat past er immers beter in het kader van 25 jaar Laarbeek? Natuurlijk een gezamenlijk badmintontoernooi waar alle Laarbeekse sporters welkom zijn!

Dorpsraad Lieshout ondersteunt
Ook de Dorpsraad Lieshout heeft haar ondersteuning gegeven aan de jubilerende vereniging. Ook zij ondersteunen hiermee het verenigingsleven in het algemeen en het jubileum van Badminton Club Lieshout in het bijzonder. Ook de Dorpsraad Lieshout wil graag activiteiten ondersteunen die mensen (in dit geval sporters) samenbrengen en op die wijze de sociale cohesie in het dorp (en in de gemeente Laarbeek) verstevigen. Badminton Club Lieshout is érg verguld met de ondersteuning van zowel de gemeente Laarbeek als de Dorpsraad Lieshout.

Jeugd op zaterdag, Senioren op zondag
Om het toernooi zo breed mogelijk toegankelijk te maken heeft Badminton Club Lieshout het toernooi gesplitst in twee speeldagen. Op zaterdag 26 maart is de jeugd tot en met 16 jaar aan de beurt. Zij kunnen dan van 12.00 tot 16.00 uur hun kwaliteiten laten zien. Op de zondag is het niet anders. Dan zijn de senioren (vanaf 16 jaar) aan de beurt. Ook voor hen is ingepland dat zij in verschillende categorieën (óók recreatief) gaan spelen, maar ook dit is afhankelijk van het aantal inschrijvingen. De senioren hebben wel iets meer tijd om hun toernooi te spelen. Zij beginnen op de zondag al om 10.00 uur en eindigen om 16.00 uur.

Meedoen?
Meer weten over het Laarbeektoernooi 2022 van Badminton Club Lieshout? Ga dan naar de site van Badminton Club Lieshout via www.badmintonclublieshout.nl. Daar vind je een inschrijf-knop om je in te schrijven voor dit eenmalige toernooi in het kader van twee jubilea: ‘50 jaar Badminton Club Lieshout’ én ‘Laarbeek 25 jaar’.