Afbeelding
Foto:

Bekerkaarten geschud; Grote en Kleine Beker finalisten bekend

Sport Sport

Bekerkaarten geschud; Grote en Kleine Beker finalisten bekend

Beek en Donk - Het kaf heeft zich gescheiden van het koren, de finalisten om de beide bekers zijn bekend. 

Op 19 mei zal er gestreden gaan worden om de Kleine Beker. BD United en 1.FC Geerts hebben zich opgeworpen als grote favorieten voor deze prijs. Geerts won haar laatste pouleduel met 3-1 van Café Thuis 2, wat zich ook geplaatst ziet voor de finaleronde. BD United was een maatje te groot voor Danny Megens Keurslagerij. Ondanks dat BD United een klasse lager acteert won het met 5-1. Beide ploegen komen elkaar in de finaleronde op 19 mei nog een keer tegen.

Op 2 juni gaat er gestreden worden om de Grote Beker. Verrassend genoeg zijn daar ook twee ploegen uit de B-klasse bij aanwezig. BrabantTent was heer en meester in haar poule en versloeg ook Hurkmans Plaatwerk, toch een prima presterende ploeg in de A-klasse, met 5-2. Samen met BrabantTent zal ook Sevenmiles.nl/ Café-Zaal van de Burgt aan mogen treden in de finaleronde. Een reglementaire 2-0 overwinning op DK Garagebedrijf was daarvoor voldoende. 

Café Thuis 1 en Rijwielhandel van den Berg zijn de beide andere ploegen die het finaleveld compleet maken. Sportcafé den Ekker kon met een zege op Aben & Slag Advocaten nog roet in het eten gooien, maar verloor reglementair met 3-0.