Cas van Uden neemt de Nuenense basket onder vuur.

Sterk uitweekend voor Basketball Club Lieshout

Lieshout - Basketball Club Lieshout kende afgelopen weekend een sterk uitweekend. De Onder 12, Onder 14-2, Mannen Onder 16, Dames Onder 20 en Dames 1 wisten allemaal te winnen.

Onder 12 verloor de laatste vier wedstrijden. Zaak dus om weer te bouwen aan het zelfvertrouwen. Met snel spel en een felle verdediging liep Lieshout uit naar een voorsprong van 6 tegen 25 bij rust. Yellow Sox gaf zich niet gewonnen en vocht terug, maar in de laatste twee periodes wist Lieshout de verdediging met fast breaks te verslaan en een 28-54 eindstand te noteren.

Onder 14-1 heeft het lastig in de zwaardere poule waarin ze sinds januari uitkomen. Toch weet het tegenstanders het vuur aan de schenen te leggen. Een gelijk opgaande eerste helft eindigde in 27-24 voor Bakel. In het derde kwart wist het thuisteam echter een verschil van 7 punten te maken. Met een press probeerde Lieshout het gat te dichten, maar het verschil bleef in het voordeel van het thuisteam: 53-47.

Onder 14-2 kent een hele goede tweede seizoenshelft. Zaterdag speelde het team in Rosmalen tegen Black Eagles. In de 2e en 3e periode was Lieshout ontketend en maakte het een verschil van 20-52. In het laatste kwart werd het doelsaldo nog wat opgeschroefd en een overtuigende 25-62 zege behaald.

In een spannende competitie, waarin de teams aan elkaar gewaagd zijn, mengt Mannen Onder 16 zich in de titelstrijd met Oss en Boxmeer. Lieshout liep tegen Achilles snel uit naar een 5-16 voorsprong. Na het tweede kwart was het verschil nog altijd rond de 10 punten. In de tweede helft gaf Lieshout zijn tegenstander het nakijken. Met topscorer Cas van Uden (25 punten) liep Lieshout uit naar een 46-72 overwinning.

Zondag nam Dames Onder 20 het op tegen Kimbria in Maastricht. Nummer 1 Lieshout sloeg al direct een gat van 10 punten tegen de rode lantaarndrager. Dit verschil bleef tot en met het derde kwart in stand. Daarna was de rek er uit bij het thuisteam en konden de Lieshoutse dames het kwaliteitsverschil uitdrukken in een 55-80 overwinning. Britt Raaijmakers scoorde 33 punten.

Dames 1 ging op bezoek in Den Dungen. Lieshout wist de laatste twee wedstrijden te winnen in een gevecht voor lijfsbehoud in de 1e Klasse. Ook dit duel was een belangrijke in die strijd. Lieshout reisde met slechts 6 dames naar Den Dungen, waaronder de geblesseerde topscorer Floor Welten. Ondanks haar blessure scoorde zij toch 31 punten in een wedstrijd die met 42-67 werd gewonnen.