Afbeelding
Foto: Peter van den Broek

Mariahout kleurt na ruim tien jaar weer blauw en wit

Sport

Mariahout – Wie van mooie derby’s houdt is bij een treffen tussen Mariahout en ELI aan het juiste adres. De Ginderderby staat al jaren vol van rivaliteit en is de afgelopen jaren meestal beslist in het voordeel van Mariahout of geëindigd in een gelijkspel. Daar kwam deze keer verandering in: ELI was met liefst 0-5 te sterk. 

Het was een ideale dag om te voetballen. De zon scheen met haar stralen bijna net zo geel als het thuisshirt van Mariahout fel op het hoofdveld. Op dat veld werden eerst andere Ginderderby’s gespeeld, namelijk tussen de allerkleinsten van Mariahout en ELI. Deze dag stond namelijk net als twee maanden terug bij de ‘Super Sunday’ van ELI-Mariahout volgepland met meerdere evenementen. 

Voor de meeste teams betekende zondag 22 mei de dag van de laatste speelronde. Dat was niet zo voor de eerste teams van Mariahout en ELI, aangezien er nog een aantal wedstrijden op het programma staan. 

Meteen het verschil maken
De belangen waren bij de teams verschillend. Mariahout staat in de middenmoot en wil het seizoen lekker uitvoetballen en bovendien de ongeslagen status tegen de buurman voortzetten. ELI kan daadwerkelijk nog spelen voor de nacompetitie, want de Lieshoutenaren zijn nog volop in de race voor de derde plaats en de derde periode. 

Het begin kon voor ELI bijna niet beter. De uitploeg zocht direct de aanval en eigenlijk was het al meteen raak. Na drie minuten maakte Jaccy van den Enden een actie, gaf de bal voor en bij de tweede paal kon captain Coen Brouwers binnenkoppen: 0-1. De eerstvolgende kans vloog er daarna ook in. Dit keer was het Van den Enden zelf die scoorde, nadat hij attent reageerde op een misser van verdediger Huib van Zutphen en naar de goal stormde: 0-2. De derde treffer viel in de twaalfde minuut toen Aaron Hurkx een bal speelde naar Brouwers, die met een goed getimede lob Tom Hagelaars passeerde: 0-3. Mariahout kreeg zelf niet heel veel kansen, maar had via Dennis Veldpaus zeker kunnen scoren. Hij stuitte op de uitkomende Beau Bastiaans. 

Na rust maakte ELI nog twee treffers. Het tempo van de eerste helft lag wat lager, maar toch wisten de ‘ELI-ans’ het verschil nog ruim te vergroten. Lars Teuben schoot vanaf de rand van de zestien 0-4 binnen. Brouwers kopte een voorzet van Bart Verkuijlen binnen, wat zijn hattrick betekende: 0-5. “Het lobje vond ik de mooiste van de drie. Dat ziet er namelijk echt fraai uit”, zei goalgetter Brouwers. 

Afsluitingsfeestje
Hoewel de Mariahoutselectie na afloop erg aangeslagen was vanwege de nederlaag, werd er toch feest gevierd. DJ Geertsema Entertainment draaide verschillende nummers en gaf een overwinningsgevoel aan zowel het ELI-kamp als de Mariahoutenaren. 

Afbeelding
Afbeelding