Jop van den Baar.
Jop van den Baar.

Roefelen bij Badminton Club Lieshout

Sport Sport

Lieshout - Na twee corona-jaren is het weer zo ver. De jeugd van Lieshout kan weer écht, fysiek kennis komen maken met bedrijven, hobbyisten en verenigingen. Ook dit jaar doet Badminton Club Lieshout weer mee met de Laarbeekse Roefeldag. Op zaterdag 11 juni is de jeugd van Laarbeek dan ook van harte welkom om kennis te maken met de ‘snelste zaalsport ter wereld’.

Kinderen, vanaf groep 3, kunnen zich inschrijven en een ingevuld formulier in de daarvoor bestemde Roefeldag-brievenbus deponeren. Op basis van de aanmeldingen maakt de organisatie groepjes van vier kinderen, samen met één begeleider. Die groepjes bezoeken op 11 juni vijf adressen waar ze een half uur te gast zullen zijn. Bij de samenstelling van de vijf adressen wordt geprobeerd om deze zo afwisselend mogelijk te maken: iets informatiefs, iets creatiefs, iets educatiefs en natuurlijk iets sportiefs.

Kennismaken
Die sportieve invulling verzorgt Badminton Club Lieshout graag en met veel plezier. Badminton is immers een sport voor jong en oud en ook uitermate geschikt voor de jeugd. De afgelopen twee jaar is er vanwege de corona-pandemie geen mogelijkheid geweest om ‘het leuke badminton’ te kunnen laten zien, maar dit jaar kan het gelukkig weer. Tijdens de Roefeldag kan de jeugd dan ook kennis maken met de badmintonsport in het algemeen en Badminton Club Lieshout in het bijzonder. In sporthal de Klumper zullen de groepjes ontvangen worden. Daar zal hen wat informatie gegeven worden over de sport en zal de jeugd ook zelf kunnen badmintonnen. De vereniging heeft hiervoor speciale leenrackets zodat ze meteen kunnen spelen.

Niet kunnen roefelen?
Indien je geen kans hebt om deel te nemen aan de Roefeldag en tóch kennis wil maken met Badminton Club Lieshout kan dat natuurlijk toch. Kom dan langs op een van de komende speeldagen (steeds op woensdag, tussen 18.30 en 20.00 uur) bij de thuishaven van Badminton Club Lieshout: sporthal de Klumper aan de Papenhoef in Lieshout. Als je je sportkleding én je sportschoenen meebrengt, kun je meteen een keer uit proberen en meedoen: een racket kun je immers altijd van Badminton Club Lieshout lenen.