Frans van Waardenburg (midden) ging natuurlijk op de foto met enkele begeleiders en jeugdleden.
Frans van Waardenburg (midden) ging natuurlijk op de foto met enkele begeleiders en jeugdleden.

Jeugd Badminton Club Lieshout dankt Frans van Waardenburg

Sport Sport

Lieshout - Met een smoes was Frans van Waardenburg nog éénmaal naar de speelavond van de jeugd gelokt. De jeugd heeft immers geen échte kans gehad hem te bedanken voor zijn inzet en te danken voor het feit dat hij de jeugdgroep van Badminton Club Lieshout jarenlang heeft getraind. Hij was dan ook blij verrast.

Badminton Club Lieshout heeft onlangs in de begeleiding van de jeugd een verandering aangebracht. Trainer Frans van Waardenburg bleek onvoldoende hersteld te zijn om wekelijks de jeugd goed te kunnen begeleiden. Om die reden heeft hij toen het trainersstokje overgedragen aan Ainara Vandegard. Ainara is voortgekomen uit de eigen jeugd van Badminton Club Lieshout en draait al langere tijd mee in de begeleidingsgroep. 

Smoes
Omdat Frans van Waardenburg het stokje snel heeft overgedragen was er geen échte mogelijkheid om hem te bedanken. De jeugdbegeleiding heeft daarom een ‘val’ opgezet en Frans met een smoes naar de speelavond van de jeugd gelokt. Daar stonden de leden en begeleidingsgroep al klaar om Frans alsnog in het zonnetje te zetten en te bedanken voor zijn tomeloze inzet om de jeugd van Badminton Club Lieshout beter te leren badmintonnen.

Opleiding
Badminton Club Lieshout is erg blij dat Ainara de taak van trainster voor de jeugd op zich heeft genomen Op de achtergrond wordt Ainara overigens ondersteund door Tim van Bommel, die vanuit het bestuur verantwoordelijk is voor de jeugdzaken. Inmiddels is Ainara gestart met een trainerscursus waardoor ze de kneepjes van het spel nóg beter over kan brengen. Overigens rond Ainara dit jaar haar sportopleiding af: alle voorwaarden zijn dus aanwezig om de jeugd nóg beter te leren badmintonnen.

Kom langs
Wil jij ook eens kennis maken met de leuke sport badminton? Kom dan op één van de komende woensdagavonden naar sporthal de Klumper en meld je bij Ainara. Als je je sportkleding meebrengt kun je zelfs meteen -gratis- een keertje meedoen.