De EMK-aanvoerder kopt de bal weg voor Lars Teuben.
De EMK-aanvoerder kopt de bal weg voor Lars Teuben. Foto:

ELI behoudt kans op periodetitel

Sport Sport Sport

Lieshout - Door de 4-2 winst van ELI degradeert EMK naar de 5e klasse. Met nog de uitwedstrijd tegen Boskant te spelen staan de Lieshoutenaren nu bovenaan in de 3e periode en zijn ze verzekerd van de 3e of 4e plek in de eindrangschikking.

Voorafgaande aan de wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen vanwege het overlijden van oud-speler en oud-trainer Theo Spierings. ELI leek op een gemakkelijke overwinning af te gaan. Na 10 minuten was het Danny de Koning, die uit een voorzet van Coen Brouwers raak schoot, 1-0. Aansluitend waren aanvoerder Coen Brouwers (2x) en Aaron Hurkx dichtbij een treffer. In de 18e minuut was het wel raak. Jaccy van den Enden tikte een afgemeten voorzet van Aaron Hurkx binnen, 2-0. EMK kon hier weinig tegenover stellen. Uit de eerste aanval van de bezoekers was het wel raak. V.d. Boogaard scoorde vanaf 18 meter rechtstreeks uit een vrije trap, 2-1. In de slotfase van de 1e helft drong het elftal van trainer Michael Thijs flink aan, maar dat leverde geen treffers op. Danny de Koning miste een opgelegde kans en direct hierna schoot hij de bal tegen de lat op aangeven van de sterk spelende libero Lars Teuben.

Direct na rust kwam ELI toch op een 3-1 voorsprong. Het was de opgekomen Roel van Mook, die Jaccy van den Enden in staat stelde raak te koppen. Hiermee leek de wedstrijd gespeeld, maar twee minuten laten was het EMK-aanvoerder de Jong, die vanaf de 16 meterlijn snoeihard de aansluitingstreffer scoorde, 3-2. Hierna zakte het spelpeil van ELI en begon EMK voorzichtig aan een gelijkspel te denken zonder echt gevaarlijk te kunnen worden. Aan ELI-zijde kopte Jaccy van den Enden bijna zijn 3e treffer binnen en voorkwam de EMK-goalie met een geweldige redding een doelpunt van Maurice Vinkenburg. In de 89e minuut was het Aaron Hurkx, die met een mooie omhaal de 4-2 maakte en hiermee aan alle onzekerheid een einde maakte.

Op 2e pinksterdag 6 juni speelt ELI de laatste competitiewedstrijd uit tegen Boskant. Bij winst is ELI verzekerd van deelname aan de nacompetitie. Deze start op 12 juni.