Strijdlustig Mariahout verliest van DOSL

Mariahout - VV Mariahout 1 speelde afgelopen zondag de uitwedstrijd tegen de nummer drie van de ranglijst; DOSL uit Leende. DOSL maakt nog volop kans op de nacompetitie en won de gelijkwaardige wedstrijd met 2-0.

Door een groot aantal blessures, net voor de wedstrijd vielen nog twee spelers geblesseerd af, stond VV Mariahout met een sterk gewijzigd team aan de aftrap in Leende. Het team van trainer Freddy Vermeulen startte fel en wist door een goede inzet goed tegenstand te bieden tegen DOSL. Beide ploegen waren gelijkwaardig, maar Mariahout wist weinig grote kansen te creëren. De eerste mogelijkheid was wel voor Mariahout, maar de voorzet van Joep van Hoof zeilde net over de kruising. In de 20e minuut de eerste kans voor DOSL, maar doelman Tom Hagelaars bracht redding op een schot van Roel van Geldorp. Vijf minuten voor rust de eerste grote kans voor Mariahout toen Tom van Hoof vrij kon uithalen vanaf 16 meter, maar zijn schot ging naast. In de voorlaatste minuut werd Mathijs Oomen diep gestuurd door Ruben ven Meijl en schoot de bal hard in de verre hoek: 1-0.

In de tweede helft werd de wedstrijd wat grimmiger en vielen al snel enkele gele kaarten. Beide ploegen gingen vol voor de overwinning. De eerste kans was voor Mariahout: Danny van de Laar schoot de bal tegen de lat uit een voorzet van Haike van der Burgt. In de 60e minuut een grote kans voor DOSL, maar alle schoten uit een scrimmage werden telkens geblokt door de fanatieke verdedigers van Mariahout. Daarop volgde een fraaie counter van Mariahout: Noah van Rossum stuurde vanaf rechts Joep van Hoof diep op links, maar kwam net te kort om vervolgens zelf de voorzet in te tikken. DOSL kreeg enkele kansen uit counters en vrije trappen, maar de pogingen troffen geen doel. In de 79e minuut trok Mariahout weer ten aanval, maar het was DOSL die scoorde uit een scherpe counter. Rick van Hoof kon vrij opkomen op links en schoof de bal beheerst onder doelman Hagelaars in het doel: 2-0. Mariahout gaf niet op en kreeg enkele minuten later nog een grote kans op de aansluitingstreffer, maar Luciano Deben kwam net te kort om een vrije trap in te tikken, waardoor zijn inzet net voorlangs ging. Eindstand 2-0.

Aanstaande zondag speelt Mariahout 1 om 14.30 uur de laatste wedstrijd van het seizoen thuis tegen WEC uit Wijbosch.