Een speler van WEC wordt onder druk gezet door drie spelers van Mariahout (Noah van Rossum, Joep van Hoof en Sander Scheepers).

VV Mariahout verliest laatste competitiewedstrijd van WEC

Sport

Mariahout - Voor de laatste competitiewedstrijd moest Mariahout 1 thuis aantreden tegen WEC. De gasten uit Wijbosch waren nog in de race voor het winnen van de derde periodetitel en brachten daarom veel publiek mee. Mariahout had een licht veldoverwicht, maar uiteindelijk wist WEC de wedstrijd met 1-2 te winnen.

Door blessures, vakantie en een schorsing begon VV Mariahout met een groot aantal invallers aan het duel. De wedstrijd was nog maar net begonnen toen WEC al een grote kans kreeg. Door balverlies in de verdediging kon WEC van zestien meter vrij uithalen, maar de bal belandde via invaller-doelman Luc de Wit, die een degelijke wedstrijd keepte, op de lat. Daarna nam Mariahout het initiatief over, zonder dat dit direct tot grote kansen leidde. In de 17de minuut moest doelman Jasper van Oss van WEC voor de eerste keer reddend optreden op een vrije trap van Tim Barten. Tien minuten later werd Tim Barten diep gestuurd door Danny van de Laar, maar doelman Van Oss wist de bal knap uit de rechterbenedenhoek te tikken. Haike van der Burgt bracht Danny van de Laar in stelling, maar zijn schot ging ruim over het doel. De laatste kans van de eerste helft was voor WEC, na slordig balverlies in de verdediging van VV Mariahout werd de bal hoog over geschoten.

Na de rust kwam VV Mariahout furieus uit de startblokken. Eerst stuurde Tim Barten invaller Brent Maas diep, maar Brent werd gestuit door doelman Van Oss. In de 47ste minuut werd Haike van der Burgt diep gestuurd door Tim Barten en zijn voorzet werd door Brent Maas bij de tweede paal ingetikt: 1-0. WEC schakelde een tandje bij en in de 55ste minuut werd de bal vanaf rechts voorgezet, waar Stef Verhoeven de bal binnenschoot: 1-1. Enkele minuten later kapte Sjoerd van Aarle zijn tegenstander uit en schoot in de rechterhoek, maar doelman Luc de Wit bracht redding. De volgende grote kans was voor VV Mariahout, maar uiteindelijk schoot Rob Wagemans over na een scrimmage voor de goal van WEC. In de 61ste minuut stuurde Haike van der Burgt Tim Barten diep, maar Tim wachtte te lang, waardoor een verdediger van WEC redding kon brengen. Het spel golfde op en neer en leek te eindigen in een gelijkspel. WEC kwam een kwartier voor tijd toch op voorsprong door een hard schot van Roan van Bergen: 1-2. De laatste kans van de wedstrijd was voor VV Mariahout. Haike van der Burgt kwam net te kort op een voorzet van Tim Barten, waardoor doelman van Oss eenvoudig redding kon brengen. Eindstand 1-2. Het seizoen zit er weer op en VV Mariahout wil al haar supporters danken voor de steun tijdens de wedstrijden.