Afbeelding

Tweede zomeravondwedstrijd bij HSV ‘t Sluisje

Sport Sport

Lieshout - Als de paaitijd bij de vissen voorbij is, is het moeilijker wat te vangen. Dat is het moment dat je ziet dat de échte wedstrijdvissers boven komen drijven, alhoewel de winnaar van de vorige wedstrijd Teun van de Heuvel door het ijs zakte met een gevangen vis.

De vorige wedstrijd had de winnaar ruim 38 kg, terwijl de winnaar van deze wedstrijd het met de helft moest doen. 19 vissers die naar de vijver togen vingen allemaal vis, maar de meeste kwamen niet verder dan 1 á 2 vissen. Ook bij een viswedstrijd komen er wat toeschouwers kijken en dan vraag je je toch af wat daar leuk aan is. Maar als ze dan bij elkaar op een bankje zitten, dan is het visserslatijn de hoofdmoot. Zoals het spreekwoord ook zegt: ‘de beste stuurlui staan aan wal,’. De winnaar van deze wedstrijd is dan zo’n wedstrijdvisser waar het eerder over ging. De juryleden hadden deze keer wat meer tijd nodig om de ranglijst op te maken, maar dat lukte nu ook weer met een prachtige avond.

Uitslag
1. Jan Zwanenberg 18,300 kg (zie foto)
2. Joost Schepers 14,820 kg
3. Martijn Snijders 12,740 kg

Op 11 juni wordt er gevist om het Lieshoutse kampioenschap. Waar het vroeger over drie wedstrijden ging, wordt er nu op één dag gevist met een ochtend- en een middagsessie. Tussen de sessies wordt er geluncht en is de wedstrijdleiding benieuwd of de 50 kg wordt gehaald. Op 15 juni is de derde zomeravond wedstrijd.