Afbeelding

Jeugd VV Mariahout gaat op voetbalkamp

Sport Sport

Mariahout - Ze hebben er twee jaar op moeten wachten, maar afgelopen weekend was het dan eindelijk zover. De jeugd van VV Mariahout mocht weer op voetbalkamp! In de voorgaande jaren bleven de kinderen maar één nacht in een grote tent op sportpark De Heibunders overnachten. Voor deze editie was het programma aangepast en mochten de kinderen vanaf JO11 zelfs twee nachten blijven. Kampeerboerderij Van Lierop was dit jaar de kamplocatie. Mooi op loopafstand van het sportpark. 

Op vrijdag werden de kinderen om 18.00 uur verwacht, maar al ruim voor die tijd stonden de eerste logees te trappelen om een goede slaapplek te bemachtigen. Toen alle kinderen geïnstalleerd waren en de eerste snoepzakken waren opengetrokken en rondgedeeld begon het programma. Meteen lekker naar het sportpark om samen te gaan voetballen. Heel de avond zijn de kinderen bezig geweest met een gemengd voetbaltoernooi. De avond werd afgesloten met een kampvuur en toen allemaal, soms onder licht protest, naar bed.

Ook de volgende dag stond er weer een dag vol sport en spel klaar voor de kinderen. De jongste voetballertjes werden in de middag opgehaald, de ouderen mochten nog een nachtje blijven. Deze leuke dag werd afgesloten met een dropping. Bij terugkomst sliepen sommige kinderen al voor ze bij hun bed waren. Op zondag werd er dan ook wonder boven wonder uitgeslapen! Samen ontbijten, lekker de bossen in en als afsluiting samen lunchen. Om 13.00 uur werden de rest van de kinderen opgehaald.
Kinderen, ouders en de organisatie kunnen terugkijken op een super leuk en geslaagd kamp. De organisatie wil alle kinderen en vrijwilligers bedanken voor hun bijdrage en de leuke dagen!

Afbeelding