Patrick Methorst
Patrick Methorst

Laarbeekse clubtrainers kijken vooruit op seizoen 2022/2023

Sport Sport

Laarbeek - De trainingen zijn begonnen en de eerste oefenwedstrijden zijn al gespeeld. Voor Sparta ’25, ASV ’33, RKVV ELI en VV Mariahout kan het echte werk bijna beginnen. Allereerst staan de bekerwedstrijden begin september voor de deur en later die maand start de competitie. De vier trainers kijken alvast vooruit.

Patrick Methorst (Sparta ’25, tweede klasse)
Bijnaam: ‘Gewoon Patrick’

Hoe zijn de voorbereidingen gegaan?
Ondanks dat we afscheid namen van negen selectiespelers, is er met zeven nieuwe jongens (zes uit eigen jeugd en een van Boerdonk) al een aantal keer pittig getraind en zijn er vriendschappelijke wedstrijden gespeeld. Ik ben tevreden over de ontwikkelingen in de oefenwedstrijd en de huidige opkomst op trainingen, waar gemiddeld zo’n 25 man aanwezig is. 

Wat voor een trainer ben jij?
Een teambuilder die bevlogen is van het spel. Ik ga nu mijn vijfde seizoen in bij Sparta en het is zeer prettig werken met een enthousiaste spelersgroep. Naast mijn trainerschap wil ik ook een sociale rol binnen de club hebben. 

Wat zijn je verwachtingen voor de beker en de competitie?
De bekerwedstrijden zijn er om het team en iedere speler uiteindelijk klaar te maken voor de competitie, dus het zijn een soort oefenwedstrijden met een prestatief doel. Ik verwacht dat de wedstrijden tegen Boekel Sport, Volharding en Wittenhorst drie totaal verschillende potjes zijn. In de competitie gaan we net als afgelopen jaar voor een positie binnen de top vijf en streven we ernaar om mee te doen voor een periodetitel.

Naar welke competitiewedstrijd(en) kijk je het meeste uit?
Dat is lastig te zeggen, omdat er weinig bekende clubs bijzitten. Dus om eerlijk te zijn, kijk ik naar alles uit. 

Nico van den Brink (ASV ’33, vierde klasse)
Bijnaam: ‘Noci, maar ik heb liever gewoon Nico’

Hoe zijn de voorbereidingen gegaan?
Ik ben een nieuwe trainer, dus ik moest eerst nog een beeld krijgen van de club. Tijdens gesprekken en trainingen heb ik het clubimago duidelijk waargenomen. ASV is een goed georganiseerde club met warme uitstraling en heeft genoeg leiders om me op bepaalde dingen te wijzen. De selectie is een zeer jonge, maar leergierige groep.

Wat voor een trainer ben jij?
Een coach die misschien voor de buitenwereld hard lijkt, maar zo kom ik niet over. Communiceren vind ik één van de belangrijkste taken. Ik heb een bepaalde lijn waarin ik wil zien dat spelers stappen maken. Lukt dat niet, dan vertel ik recht in zijn ogen wat er in zijn belang gaat gebeuren. 

Wat zijn je verwachtingen voor de beker en de competitie?
Het bekertoernooi is wat mij betreft vriendschappelijk en zal ik gebruiken om houvast te vinden en het juiste combinatiespel vast te stellen. Toch moet ik wel zeggen dat de derde wedstrijd tegen mijn oude club Mariahout een leuke bijkomstigheid is bij het terugzien van mensen. Of ASV net als vorig jaar speelt om handhaving is afhankelijk van de eerste aantal wedstrijden en de mogelijkheden die er voor ons liggen. De beginfase gaat uitmaken of we de stap vooruit kunnen zetten of niet.

Naar welke competitiewedstrijd(en) kijk je het meeste uit?
De ontmoetingen met SV de Braak, omdat mijn kleinkinderen bij die club spelen. Tenslotte is de dubbele derby met ELI interessant, aangezien derby’s wedstrijden op zichzelf zijn en daarnaast harder zijn dan gewone wedstrijden.

Jeroen Vermaas (RKVV ELI, vierde klasse)
Bijnaam: ‘De Witte’

Hoe zijn de voorbereidingen gegaan?
Ik werd als bezoekende coach altijd al hartelijk ontvangen bij ELI en voelde ik me op mijn gemak. Nu als trainer hier is dat nog steeds zo. De selectie heeft drie versterkingen en er staat een goede geraamte. Dat was te zien in de eerste trainingen en oefenwedstrijden. 

Wat voor een trainer ben jij?
Ik ben iemand die bepaalde regels hanteert en daarmee duidelijkheid en structuur probeer te creëren. Ik hou van discipline en probeer een eenheid te creëren waarvoor er ook ruimte is voor de gezelligheid. Daarnaast ben ik een ‘people manager’, wat inhoudt dat ik in iedereen persoonlijk geïnteresseerd ben. 

Wat zijn je verwachtingen voor de beker en de competitie?
De eerste bekerwedstrijd tegen VOW wordt een leuk duel, denk ik. Vorstenbosche Boys ken ik niet zo goed en Keldonk is een soort van derby. Ik verwacht wel dat we een kans hebben om een ronde verder te komen, hoewel ik het toernooi nog wel zie als oefenmateriaal. De uitdaging is om ELI binnen nu en twee/drie jaar in de derde klasse te krijgen. Dat houdt in dat de club net als vorig seizoen wil meespelen om de bovenste plekken. Ik hoop dat ik een stabiele vierdeklasser te zien krijg met een mogelijk stapje omhoog. De competitie ziet er in ieder geval sterk uit.

Naar welke competitiewedstrijd(en) kijk je het meeste uit?
Sowieso de wedstrijden tegen mijn oude club Gerwen, waar ik zeven jaar hoofdtrainer was. Ik kijk eveneens uit naar het treffen met mijn oude collega Patrick van Hout, trainer van SV de Braak, aangezien ik hem in zijn tijd als Brandevoort-trainer vaak heb ontmoet. Dé grootste uitdaging zijn de duels met HVV, omdat deze ploeg versterkt is en net als wij bovenin mee wil doen. 

Freddy Vermeulen (VV Mariahout, vierde klasse)
Bijnaam: ‘Fredje’

Hoe zijn de voorbereidingen gegaan?
We hebben inmiddels al meer dan vijf keer getraind en hebben op een paar spelers na dezelfde groep. Met 29 spelers is de selectie constant. Ik merk dat het gevoel en discipline op de training sterker aanwezig zijn dan vorig jaar. Het team straalt daarnaast meer plezier uit. 

Wat voor een trainer ben jij?
Iemand die zowel tussen de groep hoort als een man die boven iedereen staat. Qua trainingen houd ik me bezig met verschillende oefenstof, kies ik voor uitdaging en behandel ik verschillende mogelijke wedstrijdsituaties. Daarnaast ben ik een coach die normen en waarden, zoals op tijd afmelden, erg op prijs stelt. 

Wat zijn je verwachtingen voor de beker en de competitie?
Het bekertoernooi is een verlenging van een oefenwedstrijd, maar natuurlijk wil ik zeker een ronde verder komen. Ik gebruik de drie wedstrijden om spelers te testen en of ze meekunnen in het systeem, maar hele rare dingen voer ik niet uit. Het is jammer dat we niet zijn ingedeeld bij de Laarbeekse clubs, maar we moeten ermee dealen. Ik verwacht dat we in de competitie spelen voor ergens in de middenmoot. 

Naar welke competitiewedstrijd(en) kijk je het meeste uit?
Sowieso alle thuiswedstrijden. Daarna is de streekderby met VOW altijd speciaal. Ook ben ik benieuwd hoe we het gaan doen in de ‘verre’ uitwedstrijden, en met name hoeveel Mariahoutsupporters meekomen. 

Freddy Vermeulen
Jeroen Vermaas
Nico van den Brink