vv Mariahout.

Mariahout mist veel kansen en speelt gelijk tegen WEC

Mariahout - Na een voorbereiding die nogal wisselend verliep, lukte het Mariahout niet om de wedstrijd tegen een zwak WEC winnend af te sluiten. In de beginfase kwam het meeste gevaar van de rechterkant van Mariahout waar David van Rossum steeds de vrije man was. Spits Haike van de Burgt scoorde al na zes minuten na goed terugleggen van Tim Barten maar helaas was de bal net over de achterlijn geweest waardoor het doelpunt werd geannuleerd.

Hierna was het weer Haike van de Burgt die zich goed vrijspeelde maar zijn schot ging naast. In de 25ste minuut kreeg Mariahout een vrije trap die goed werd ingedraaid door Tim Barten. Huib van Zutphen was dichtbij maar het was een eigen speler van WEC die de bal achter zijn eigen keeper tikte: 0-1. Mariahout kwam regelmatig goed door over de rechterkant maar vergat échte doelkansen te creëren. In de slotfase van de eerste helft kwam WEC enkele keren dichtbij doelman Tom Hagelaars die steeds goed optrad.

In de beginfase van de tweede helft had WEC een veldoverwicht maar dat leidde niet tot hele grote kansen. Dennis Veldpaus had een prima individuele actie maar de doelman van WEC redde bekwaam. Door een blessure moest middenvelder Sander Scheepers in de 65ste minuut naar de kant en hij werd vervangen door de ook niet geheel fitte Stijn van de Heuvel, die dit jaar terug is op het oude nest na een aantal jaren bij Gemert te hebben gevoetbald. Stijn was direct erg gevaarlijk en via een combinatie en een individuele actie gaf Stijn achtereenvolgens Chiel van Wanrooij, Dennis Veldpaus en Tim Barten grote kansen om de score uit te breiden, maar steeds werd er niet goed afgewerkt. In de 80ste minuut werden Joep van Hoof en Tom van Hoof vervangen door Tim Aarts en Sander Brugmans. Stijn van de Heuvel had weer een goede actie maar Tim Barten en Haike van de Burgt liepen elkaar in de weg waardoor ook deze kans niet werd benut. In de 87ste minuut forceerde WEC de gelijkmaker 1-1. Dit kwam Mariahout niet meer te boven en dat betekende een geheel onnodig gelijkspel. Zondag treedt Mariahout thuis aan tegen Nieuw Woensel, aanvang 14.00 uur.