Joris Bast (Mannen Onder 18) gaat sterk naar de basket voor een score.

Weekend van derby’s voor Basketball Club Lieshout

Lieshout - Onder 14-1 nam het op tegen Attacus uit Veghel. Vanaf het begin nam Lieshout het initiatief. In een fysiek duel was Lieshout de bovenliggende partij. Joep van Offeren (34 punten) en Finn Flipsen (30 punten) waren niet te stoppen. Lieshout won met 81-39.

Onder 14-2 trad op tegen tegen Black Shots uit Helmond. Het thuisteam was onder de indruk van de lengte van de bezoekers. Het vertrouwen leek in de loop van de eerste helft weg te ebben en de achterstand liep daardoor op. In de tweede helft rechtte Lieshout de rug. Brendan Mennen ging voor Lieshout voorop in de strijd. Helaas konden zijn vijftien punten niets veranderen aan het 40-65 verlies.

Mannen Onder 16 speelde eveneens tegen Black Shots die na een bliksemstart Lieshout kansloos leken achter te laten. In het tweede kwart poetste Lieshout de achterstand van negentien punten echter volledig weg. Tot het einde hielden de teams elkaar in evenwicht. Lieshout nam op het laatst een voorsprong van zes punten. Met nog 30 seconden op de klok leek de winst binnen. De bezoekers verkleinden het gat echter en scoorde in de laatste seconde de winnende bal, maar buiten de tijd. Lieshout kroop door het oog van de naald met een 56-55 winst.

Ook Mannen Onder 18 speelde tegen Black Shots. Lieshout kwam direct goed uit de startblokken en nam een voorsprong van 16-7. Door de lange mannen van de bezoekers bij de basket weg te houden werd de marge behouden. In het laatste kwart werd de voorsprong zelfs nog verder uitgebouwd naar een 51-30 overwinning.

Heren 2 speelde een kansloze wedstrijd tegen het vijfde van Nuenense Achilles’71. Het jonge Lieshoutse team komt fysiek tekort, maar leert elke week van het spelen in de seniorenklasse. Lieshout verloor met 12-75.

Ook Heren 1 speelde tegen Achilles’71. Lieshout startte matig aan de wedstrijd en ondanks 27 punten in het tweede kwart, kon Achilles’71 toch in het spoor blijven. Na rust nam Lieshout het heft in handen. Harm Steegs (30 punten), wist zich vaak door de verdediging van Achilles te wringen en te scoren. De laatste periode was een formaliteit. Heren 1 won met 81-62.

Dames 1 kwam in actie tegen BC Vlissingen en speelde een spannende wedstrijd. Het verschil was klein, maar de bezoekers wisten elk kwart toch een paar punten verschil te pakken ten opzichte van de Lieshoutse dames. De wedstrijd eindigde met een verschil van 10 punten: 42-52 voor de bezoekers.