Sparta’25 verliest met 0-2 van Mierlo-Hout

Beek en Donk - Het is Sparta’25 in de laatste wedstrijd van het seizoen niet gelukt om een plek te veroveren in de nacompetitie. Mierlo-Hout was op sportpark ’t Heereind met 0-2 te sterk voor de groenwitten.

Onder het oog van een groot aantal spelers van het team van Sparta’25 dat 50 jaar geleden het algeheel kampioenschap bij de amateurs veroverde, hielden beide ploegen elkaar voor rust in evenwicht. De eerste goede scoringskans kwam na 20 minuten spelen voor Mierlo-Hout. Na een steekpass door het midden kwam Richard Rooijakkers vrij voor het Beek en Donkse doel. Zijn inzet werd door keeper Bram Werdens gestopt. Een minuut later ontstond er gevaar voor de goal aan de overkant van het veld. Een vrije trap van Brent Lok kon bij de 2e paal door een verdediger van de bezoekers tot corner worden gekopt. In de 36e minuut was de thuisploeg dicht bij een openingsdoelpunt. Een diepe bal van Joost Ankersmit bereikte Brent Lok. Die sneed rechts het strafschopgebied in en zag zijn schot naar de verre hoek rakelings naast gaan. Zo stond het met de rust nog 0-0.

Dat veranderde in de eerste de beste minuut van de tweede helft. Een lange bal door het midden bereikte Richard Rooijakkers. Die ontdeed zich van Philippe Cleutjens en schoot in de verre hoek de 0-1 binnen. Een kleine 10 minuten later kreeg Richard Rooijakkers na een vlotte aanval over de rechterkant een kans om zijn tweede treffer te maken. Gelukkig voor Sparta’25 raakte de Mierlo-Houtse spits de bal niet lekker. In de 71e minuut viel het doek voor de thuisploeg. Een voorzet van de linkerkant verdween via Philippe Cleutjens in het eigen doel, 0-2.

In de resterende tijd werd er door beide trainers nog volop gewisseld. Tot doelpunten leidde dit niet meer. Na afloop werd er door Sparta’25 met applaus afscheid genomen van Robbert van Lankveld, Rolan van Melis, Joost Ankersmit en assistent-trainer Mark Vermeulen.