Afbeelding

Gezellige dressuurwedstrijd bij ponyclub de Pioniertjes

Sport Sport

Lieshout/Mariahout - Afgelopen zondag was het letterlijk een ‘volle bak’ in manege d’n Perdenbak in Lieshout. PC de Pioniertjes uit Mariahout organiseerde daar een dressuurwedstrijd voor pony’s en Bixie. 

De eerste combinaties moesten vroeg uit de veren, want al om 9.00 uur moest de pony netjes gepoetst, geknot en losgereden voor de jury verschijnen. Er zijn vele mooie combinaties gestart met veel talent voor de toekomst. In totaal zijn 75 proeven gereden, waarbij ponyclub de Pioniertjes maar liefst door achttien combinaties vertegenwoordigd werd. In de ochtend kwamen de wedstrijdruiters in actie. Er werd heel netjes gereden en dankzij de vele sponsors was er voor elke combinatie een leuke prijs. De Pioniertjes zijn extra trots op Sjors Vermeulen met Roos in de klasse C-B en Ise Saedt met Dancing Queen in de klasse D/E-L1. Zij wonnen beide proeven van hun klasse. Ze zijn ook heel trots op Lieke van Moorsel met Nobell, die de allerbeste was bij de tweede proef van klasse D-B!  Op de foto zie je Sjors Vermeulen die haar gewonnen prijs in ontvangst neemt: Een privéles bij topruiter Susan van Deursen!

‘s Middags waren de talenten voor de toekomst aan de beurt in de Bixie klasse. Er waren negentien starts. Alle pony’s en ruiters zagen er prachtig uit. Je kon wel zien dat ze ontzettend goed geoefend hadden, want allemaal reden ze een mooi proefje. De jury vond dat ze allemaal de eerste prijs hadden verdiend. Voor alle combinaties stond er een goedgevulde goodiebag klaar. Gedurende de hele dag was het gezellig druk in de kantine, waar Annemarie en Peter (van stichting de Raam) iedereen gastvrij ontvingen voor een hapje en een drankje. 

Al met al was het een geweldige dag. De Pioniertjes bedanken alle sponsors die dit mogelijk hebben gemaakt, de vrijwilligers die de hele dag geholpen hebben, alle deelnemers en niet te vergeten hun ouders!