Anne van Gorp scoort de 3-0

Goede tweede helft voor Flamingo’s

Mariahout - Flamingo’s 1, gesponsord door Auto Corsten, speelde zondag 23 oktober tegen DES 1 in Vierlingsbeek. Deze wedstrijd tussen de nummers 5 en 6 was minder spannend dan vooraf gedacht werd.

Meteen in de eerste minuut van de wedstrijd wist DES al te scoren. Van afstand scoorden zij de 1-0. Daarna wist DES een strafworp te scoren, daarna een doorloopbal en tot slot een afstandsschot. Zo stond DES na een kwart wedstrijd al op een 4-0 voorsprong. Sanne Scheepers wist het eerste doelpunt aan de kant van Flamingo’s te scoren. In de tien minuten daarna wist DES opnieuw vier keer te scoren, driemaal van afstand en nog een doorloopbal. Vlak voor het einde van de eerste helft wist Ada Kornuijt een afstandsschot te scoren. Het laatste doelpunt van de eerste helft viel aan de kant van DES. Zo werd de ruststand gebracht op 9-2.

In de rust werd besproken dat het heel lastig ging worden om deze wedstrijd nog te winnen. Dat werd dan ook losgelaten en er werd afgesproken dat de focus ging liggen op het winnen van de tweede helft, zodat er een goed gevoel overgehouden werd aan de wedstrijd. In de tweede helft lag er veel focus op het uithouden van de vangpositie bij DES. Dat lukte de dames van Flamingo’s goed en daardoor lukte het DES minder goed om aanvallen op te zetten. Bij Flamingo’s lukte het wel beter om aanvallen op te zetten. Rosa Maas wist te scoren namens Flamingo’s, daarna lukte het Sanne Scheepers ook om te scoren. DES wist een gelukstreffer binnen te leggen. Meteen daarna scoorde Noa Vereijken een vrije worp. Toen scoorde DES opnieuw van afstand. Dit patroon gebeurde nogmaals. Eerst scoorde een dame namens Flamingo’s, ditmaal Sanne Scheepers, daarna een dame van DES. Opnieuw scoorde Rosa Maas aan hand van een korte kans. Het laatste doelpunt viel aan de kant van DES. De wedstrijd eindigde in 13-7. Ondanks het verlies hebben de dames van Flamingo’s wel een goed gevoel aan de wedstrijd overgehouden.

Flamingo’s 2, gesponsord door Sportshop Laarbeek, wist de punten ook niet te behouden. Zij speelden tegen kampioen De Korfrakkers 5 en verloren deze wedstrijd met 6-8. Zondag 30 oktober speelt Flamingo’s 1 haar laatste wedstrijd. Zij spelen tegen Bladella 1 om 12.00 uur in Bladel.