Coen Brouwers in duel, Aaron Hurkx (l) en Lex Hollanders (r) kijken gespannen toe.

Opnieuw thuis nederlaag voor ELI

Lieshout - Na een ijzersterke periode met op eigen veld in geheel 2022 slechts één nederlaag, verloor ELI voor de derde keer op rij. De blauwwitten trokken nu in de derby tegen RKGSV met 0-3 aan het kortste eind. De winterstop biedt trainer Jeroen Vermaas, die ook volgend seizoen aan ELI verbonden zal zijn, de gelegenheid om hier goed naar te kijken. Duidelijk is wel, dat een aantal sterkhouders momenteel niet echt de vorm te pakken heeft.

Opvallend is ook, dat ELI in deze drie verloren duels steeds goed van start ging, maar bij een tegengoal direct hierna nog een doelpunt tegen krijgt. Tegen RKGSV was dat ook het geval. ELI had in de eerste helft een licht veldoverwicht, maar wist dit niet om te zetten in een voorsprong. Zo kreeg de thuisclub in het eerste half uur drie schietkansen via Bart Verstappen, Coen Brouwers en Youri Arts. De Gerwense ploeg was bij een snelle aanval bijna doeltreffend, maar Lex Hollanders kon Van Erp nog juist blokkeren. De beste doelkans was voor Coen Brouwers, maar een verdediger voorkwam op de doellijn de voorsprong voor ELI. Kort voor rust was het Erik Swinkels, die fraai redde bij een goed genomen vrije trap.

Direct na rust ging het fout voor de thuisclub. Het was Ter Linden, die na 56 seconden de bal van meer dan 40 meter over Erik Swinkels in het doel schoot, 0-1. ELI ging direct op zoek naar de gelijkmaker, maar het was Van Erp, die uit een snelle counter de 0-2 binnenschoof. De blauwwitten drongen hierna aan, maar de stugge defensie van RKGSV gaf nauwelijks een kans weg en was enkele keren met de snelle buitenspelers gevaarlijk. Uit een van deze counters was opnieuw Van Erp succesvol, 0-3. Hiermee was de wedstrijd gespeeld, hoewel de thuisclub met twee wissels vergeefs op zoek bleef gaan naar een beter resultaat.

De competitie wordt op 22 januari hervat. Dan speelt ELI opnieuw thuis, en wel tegen Bavos.