Afbeelding
Foto:

Boks- en kickboksgala Boksclub Laarbeek

Sport Sport

Beek en Donk - De tijd, alweer 63 jaar geleden, is ongelooflijk snel voorbij gegaan. Op de levensschool waar ieder kind uit een arbeidersgezin een dag per week naar toe mocht, was de gymleraar Will Rutte; een oud-marinier. In de avonduren gaf hij tweemaal per week boksles en daar is het boksen begonnen voor Riny Heesakkers van Boksclub Laarbeek.

Na veel tumult thuis werd Riny lid van de Gemertse Boksclub (GBC). Al snel mocht hij meedoen aan de Nederlandse Kampioenschappen in Eindhoven. Omdat knokken en conditie voor een straatjongen geen probleem was, werd Riny overduidelijk kampioen. De bokssport is een van de belangrijkste dingen in zijn leven gebleven. Ook in het zwarte circuit, zoals op de kermis, tijdens een braderie, als beveiliger of portier. Hij noemde het altijd SSS; Sport, Spanning en Sensatie. Nadat Will Rutte met pensioen ging, nam Riny de trainingen over. In totaal 40 jaar, waarvan 12 jaar als trainer. 

Inmiddels werkt Riny alweer 23 jaar in Beek en Donk, waar hij zijn sportpaleisje negen jaar geleden helemaal opnieuw heeft ingericht. Ze hebben een prachtige groep van dames en heren, maar ook vooral veel jeugd die ongelooflijk fanatiek zijn. Iedere avond wordt er in de sportschool hard getraind en is het voor ieders portemonnee toegankelijk. Er wordt les gegeven door trainers met jarenlange ervaring. Wat het belangrijkste is bij boksen en kickboksen is respect, discipline en vooral goed luisteren naar de trainer. De gala’s zijn bekend in vele landen. Op 22 januari is er weer een groot gala, natuurlijk komt ook Jael Glaser van Boksclub Laarbeek in de ring. Iedereen is welkom. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Riny Heesakkers via 06-50495414.