Afbeelding

Eerste training Running Team Laarbeek voor Roparun

Sport Sport

Laarbeek - De eerste training voor de Roparun 2023 werd op zaterdag 4 maart afgewerkt door Running Team Laarbeek. Zoals gebruikelijk werd het uitgezette rondje door Laarbeek gelopen in estafette vorm.

De 45 kilometer werden met een gemiddelde snelheid van 12 kilometer per uur afgelegd. Voor de lopers en de chauffeur een goede training om het wisselen van elke 3 kilometer goed onder de knie te krijgen. Voor de nieuwe leden een prettige kennismaking en om te leren hoe alles in zijn werk gaat. Helaas was niet het gehele team compleet, door ziekte waren er op de voorlaatste dag nog afmeldingen. Het team heeft maar liefst vier debutanten dit jaar, waarvan er twee aanwezig waren. 

Om 8.40 uur vertrok de debutante Audrey Doesburg met gelegenheidsloper Vera Kuijpers vanaf de RCL accommodatie voor hun eerste 3 kilometer. Zij werden afgelost door Marc Janssen en oudgediende Marjan van den Tillaar die vervolgens weer werden afgelost door Maike Fuchs en debutant Joost van Boxmeer. Omdat alle fietsers zich hadden afgemeld, werden de lopers begeleid door Mies en Betsy van Berlo, die er voor zorgden dat de lopers veilig onderweg waren en nergens verkeerd liepen. Voor Erwin Ferket was het ook nieuw als chauffeur van het lopers-busje. Alsof hij dit al jaren gedaan heeft stond hij om de 3 kilometer op een mooie plaats zodat er veilig gewisseld kon worden. Ook bij de Brabantse Kluis, waar tevens een plaspauze ingelast kon worden. Na alle kernen van Laarbeek aangedaan te hebben, werd na 45 kilometer weer de RCL accommodatie bereikt. Het was weer een leuke, leerzame en gezellige training.

De volgende training is op 8 april in Ottersum, ze zullen dan in de omgeving van Berg en Dal lopen. Runing Team Laarbeek is nog op zoek naar fietsers die het team willen begeleiden, een medewerker voor de catering en een chauffeur voor het fietsbusje. Durft u deze uitdaging aan om met de Pinksterdagen 530 kilometer onderweg te zijn van Vliegbasis Twente naar Rotterdam, neem dan contact op met Mies van Berlo via organisatie@runningteamlaarbeek.nl of 06-12894837.