Afbeelding
Foto: Hans Reijnen

Graveltocht TSC aan de Wielen

Sport Sport

Aarle-Rixtel - TSC Aan de Wielen organiseert op zondag 2 april voor de tweede keer de graveltocht. De route gaat over onverharde paden en wegen door bossen en langs verschillende kanalen en riviertjes. Aarle-Rixtel maakt deel uit van de gemeente Laarbeek, niets voor niets ‘Laarbeek Waterpoort van de Peel’. Naast natuurschoon kom je langs cultureel erfgoed zoals het hagelkruis, kasteel Eyckenlust en kasteel Croy. 

Een speciale gravelbike is niet nodig, deelnemen met een mountainbike of fiets met brede banden behoort tot de mogelijkheden. Er is keuze uit twee afstanden; 50 of 80 km. Voor degenen zonder navigatie, beide routes zijn volledig uitgepijld. De vorige editie hadden ze op het laatste moment last van wegwerkzaamheden waardoor de tocht korter was dan gepland. Deze editie hebben ze dit ruimschoots goed gemaakt. Voor de wielrenners is de graveltocht een mooie training voor het komende wegseizoen. 

Start is op Sportpark ‘De Hut’ in Aarle-Rixtel van 8.30 tot 10.00 uur. Kosten zijn €5,00, voor NTFU leden €4,00 en leden van Aan de Wielen betalen €1,00. Jeugd tot en met 16 jaar mogen gratis meedoen. Halverwege de tocht is er een rustpunt bij de Blauwe Schut voor de verzorging van de inwendige mens. Bij de finish is er een afspuit mogelijkheid voor de fietsen. Voor meer informatie kun je contact opnemen met wintercommissie@aandewielen.nl.