Blije gezichten bij spelers Onder 14-2 na behalen kampioenschap.

Basketballers Onder 14-2 kampioen na winst op Veghel

Lieshout - Onder 14-2 werd zaterdag kampioen in een rechtstreeks duel om de titel tegen Attacus uit Veghel.

Lieshout kwam goed uit de startblokken met een 19-9 voorsprong. In het tweede kwart was Lieshout slordig in balbezit. De bezoekers kwamen terug tot 27-22. Na rust bleef het verschil lang rond 5 punten hangen, maar Lieshout liep aan het einde van het derde kwart uit naar 10 punten. Direct in het vierde kwart zelfs naar 18 punten, waardoor de wedstrijd werd beslist. Met een 67-55 overwinning mochten de spelers van Lieshout de beker en medailles in ontvangst nemen. Als verrassing werden ze door sponsor Raaijmakers Tegels en Sanitair in een kampioensshirt gehesen, waarna het feest losbarstte.

Onder 12 speelde tegen het gelijkwaardige Vlijmscherp, waarvan eerder werd gewonnen. Van begin tot eind hielden de teams elkaar in evenwicht, maar in spannende slotminuten moest Lieshout de 44-47 overwinning toch aan de bezoekers laten.

Mannen Onder 16 speelde tegen Black Shots uit Helmond, dat snel een 2-11 voorsprong nam. Lieshout vocht terug, maar Black Shots bleef de bovenliggende partij. Zeker na een run in het laatste kwart. Lieshout verloor met 59-72.

Mannen Onder 18 speelde tegen Almonte uit Eindhoven. Lieshout was oppermachtig en gaf de tegenstander het nakijken met een 92-34 overwinning.

Heren 2 speelde thuis tegen koploper Deurne Pioniers. Fysiek was het verschil in het voordeel van de bezoekers, maar Lieshout wist het verschil tot diep in het derde kwart op slechts drie punten te houden. Daarna sloeg Deurne echter een gat van 10 punten dat Heren 2 niet meer kon worden ingehaald. Lieshout verloor met 54-62.

Onder 14-1 bezocht Akros in Boxmeer. Lieshout domineerde in de eerste minuten en stond bij rust met 22-36 voor. In de tweede helft werd de voorsprong verder uitgebouwd naar een overtuigende 45-71 overwinning.

Zondag speelde Dames 1 hun laatste wedstrijd van het seizoen in en tegen Oirschot. Lieshout startte sterk, maar daarna nam Oirschot het over. Dames 1 beperkte de schade bij rust tot 34-27, maar in de derde periode moest Lieshout toch lossen. Oirschot liep uit en won met 68-49.

Vrouwen Onder 22 nam het op tegen Den Dungk, waarin het met 7-17 voor kwam. Den Dungk wist de achterstand bij rust te verkleinen tot 17-21. Na een gelijk opgaande derde periode, maakte Lieshout in de laatste minuten het verschil. Het liep uit naar een 37-43 overwinning.