Heren 1 Handbalvereniging Bedo plaatsen zich voor bekerfinale

Beek en Donk - Het eerste herenteam van Handbalvereniging Bedo speelde op woensdag 12 april de halve finale van de regionale beker tegen Aristos uit Best. Vooraf wisten de heren dat het een zware kluif zou worden, gezien de resultaten dit seizoen in de competitie: verlies met 7 en 10 doelpunten verschil.

Bedo begon sterk aan de wedstrijd en wist al snel een voorsprong te nemen op Aristos door enkele mooie doelpunten te scoren. Aristos had het moeilijk om het tempo van Bedo bij te benen en kon niet voorkomen dat Bedo verder uitliep tot een verschil van vier doelpunten bij rust. In het begin van de tweede helft van de wedstrijd kwam Aristos iets beter in hun spel, maar het was niet genoeg om de achterstand in te halen. Bedo bleef sterk spelen en wist de voorsprong nadien verder uit te breiden. Het was vooral te danken aan de sterke verdediging en keeper en de snelle tegenaanvallen dat Bedo de wedstrijd wist te winnen.

De eindstand van de wedstrijd was uiteindelijk 30-21 in het voordeel van Bedo. De topscorer van de wedstrijd was Timo van Bedo met acht doelpunten. Het was een spannende en sportieve wedstrijd waarbij Bedo duidelijk de sterkste was. Bedo gaat nu door naar de finale van de bekercompetitie en zal het daar opnemen tegen de winnaar van de andere halve finale. Deze finale wordt gespeeld op 14 mei om 18.00 uur te Bakel.