Afbeelding

B-wedstrijd RC de Oude Molen

Sport Sport

Beek en Donk - De tweede NRB cup + nationale B klasse wedstrijd vond op zaterdag 13 en zondag 14 mei plaats in Nieuwegein. Verschillende rijdsters van RC de Oude Molen hebben hier aan meegedaan bij het vrijrijden en solodansen. Er zijn mooie resultaten behaald met een podiumplek voor Linde Meeusen en Jelilly Meinhardt.

Na de vorige wedstrijd zijn alle rijdsters en trainsters weer hard aan de slag gegaan om de küren en dansen te verbeteren. Op zaterdag mocht iedereen van het vrijrijden hun kür laten zien. De jongste meiden mochten beginnen, ze hadden er zichtbaar veel plezier in en dat is het belangrijkste. In de middag mochten de oudere rijdsters, die moeilijkere küren hebben met verschillende sprongen en pirouetten. Iedereen heeft super erg zijn best gedaan, al is het soms met vallen en opstaan. De uitslag: Rolrinckel B1: Iza van Lierop 10, Janne van Heeswijk 22. Rolrinckel B2: Julia Rydzanicz 18. Prepupil: Esmee Franjkovic 10, Lauren Panhuizen 14. Pupil: Demi Slegers 6, Elisa Calderon 7, Noor vd Loo 9, Linde Meeusen 12, Imke van Rossum 13, Joyce Constant 15. Tots: Marit van Bakel 6. 

Op zondag was het tijd voor solodansen. In de ochtend reden zij hun verplichte dansen, waarbij iedereen van dezelfde klasse dezelfde dansen doet. In de middag reden zij hun vrije dans waar je verplichte onderdelen hebt maar daarnaast de trainster zelf mag bepalen wat ze laten zien. Er zijn mooie dansen laten zien waarbij de uitslag als volgt is: Tots: Noor vd Loo 9. Mini B: Marit van Bakel 4. Mini intermediate: Linde Meeusen 1. Cadet intermediate: Jelilly Meindhardt 2. Floor Martens kon vanwege een blessure haar wedstrijd helaas niet afmaken. 

Voor deze rijdsters zitten de wedstrijden erop dit schooljaar, na de zomervakantie mogen ze nogmaals voor de jury schitteren.