Afbeelding

Algemeen kampioenschap Biljartclub ‘t Centrum

Sport Sport

Beek en Donk - Door de vier kampioenen van Biljartclub ‘t Centrum werd er afgelopen dinsdag gestreden om het algemeen kampioenschap 2022/2023. De winnaar van de onderlinge partijen kreeg twee punten, plus dat ook het percentage werd meeberekend, dit ook van degene die verloren.

De partijen gingen over twintig beurten en waren ingedeeld op het gemiddelde van de biljarters van afgelopen seizoen. Jozef Vogels startte tegen Willy Barten. Jozef maakte 43 van de te maken 52 caramboles, Willy maakte er 19 van de 31. De partij Changta Cheng tegen Riny van de Elsen werd door laatstgenoemde gewonnen met 15 caramboles van de te maken 11. Changta maakte er 25 van de te maken 23 caramboles, maar door het hogere gemiddelde werd hier Riny winnaar. 

Na een kleine pauze volgde de tweede partij voor de biljarters. Nu was het Willy die sterk startte tegen Changta. Met 46 caramboles in twintig beurten mocht ie zich winnaar noemen. Changta bleef steken op 23 caramboles. De partij Riny tegen Jozef werd beslist in het voordeel van Riny, 12 caramboles tegen 40 van Jozef. De derde en laatste wedstrijd van de middag werd extra spannend. Hier wist Willy zijn partij te winnen van Riny, 33 caramboles tegen 11. Changta won met 30 caramboles van Jozef die er 39 maakte.

Na allemaal drie wedstrijden te hebben gespeeld werd Jozef vierde en Changta derde. De eerste plek was voor Riny of voor Willy die allebei vier punten hadden. Dat het niet eenvoudig is bleek omdat Theo, de competitieleider, de rekenmachine er op moest raadplegen. Maar na enig rekenwerk bleek Riny de terechte winnaar te zijn met een klein verschil met Willy. Riny proficiat, hij mag zich nu algemeen kampioen van Biljartclub ‘t Centrum 2022/2023 noemen.

Lijkt het je iets om mee te komen biljarten op maandag- en dinsdagmiddag? Neem dan contact op met Theo van Schijndel (06-13027719) of loop gewoon even binnen op wedstrijddagen in het Ontmoetingscentrum te Beek en Donk.