Mariëtte Frijters en Harrie Bouwmans
Mariëtte Frijters en Harrie Bouwmans

Biljartclub ’t Bedonkske sluit competitie af

Sport Sport

Beek en Donk - De traditionele competitie startte begin september 2022 met de jaarvergadering. Een week later werd er ‘afgestoten’ en ging men in klasse A en B vol voor de winst, waarbij gezelligheid natuurlijk wel de boventoon voerde. 

De eerste helft werd overschaduwd door het verlies van drie A-spelers. Zij gingen helaas van hen heen. Het gevolg was dat de A-klasse drie keer gewijzigd moest worden en natuurlijk een fors aantal minder wedstrijden, vandaar werd besloten om dit seizoen 1,5e competitie te spelen. Vanaf het begin werd er fanatiek gespeeld voor de punten en de klassering. In de A-klasse was het regelmatig stuivertje wisselen om de eerste plaats. Uiteindelijk ging Harrie Bouwmans (90 jaar!) er met de titel vandoor. Hij had slechts één punt voorsprong op de nummer 2, en twee op de nummer 3. Dus het bleef tot het einde toe spannend. 

In de B-klasse, met ook 4 dames (!), tekende zich al vrij snel de kampioene af. Mariëtte Frijters won met een bijna geprogrammeerde regelmaat de meeste van haar partijen. Met een comfortabele voorsprong van 10 punten op de nr. 2 werd zij voor het tweede jaar op rij kampioene van de B-klasse. De beslissingswedstrijd op 12 april tussen de oudste en de jongste van de club, werd na een spannende strijd uiteindelijk ook gewonnen door Mariëtte Frijters. Zij mag zich nu het komende jaar clubkampioen seizoen 2022/2023 noemen. De wisselbeker werd haar overhandigd door voorzitter Joop Kerkhof. 

De keus en ballen worden voor nu opgeborgen en komen in september weer uit het ‘krijt’ voor een nieuw seizoen. Wil je dan ook meedoen bij de senioren, vanaf 50 jaar ben je welkom. Ben je geen lid van de Seniorenvereniging Beek en Donk, dan is dat geen probleem. Je betaalt dan wel wat meer contributie. Overigens, dames zijn ook welkom! Je moet het spelletje echter wel een beetje kennen. Er wordt gespeeld in het Ontmoetingscentrum op de woensdagmiddag van september t/m april, tussen 13.30 en 17.00 uur. Aanmelden bij Joop Kerkhof via 06-21420709. Voor meer informatie: www.seniorenverenigingbeekendonk.nl.