Opnieuw overwinning voor ASV ’33

Aarle-Rixtel - ASV ’33 was ook in de tweede competitiewedstrijd de betere ploeg. De roodwitten versloegen de bezoekers uit Lierop met 2-0.

In de eerste helft was het spel van beide ploegen zeer matig. Ook ASV ’33 was slordig in de passing en dat resulteerde in veel balverlies. De thuisploeg kwam niet echt aan voetballen toe, maar kreeg toch enkele mogelijkheden. Al na 7 minuten kwam Tim Verbakel in kansrijke positie na een assist van Sam Douven. Het schot werd echter nog net geblokt door een verdediger van Lierop. Een paar minuten later was er een mogelijkheid voor Lierop, maar keeper Martijn Verbakel stopte de inzet. Een minuut later was het bijna raak aan de andere kant. Na een inschattingsfout van de keeper van Lierop schoot Stijn Kersjes de bal, vanuit een moeilijke hoek, net voorlangs. Hierna gebeurde er weinig voor beide goals. Pas in de 38e minuut kreeg ASV ’33 weer een mogelijkheid. Een indraaiende vrije trap van Teun de Koning werd door Bart Vermeulen naast gekopt. Vlak voor rust kwam de thuisploeg toch nog op voorsprong. Na een prima actie legde Tim Verbakel de bal terug op de inlopende Sam Douven, die beheerst raak schoot: 1-0.

In de tweede helft speelde ASV ’33 duidelijk beter. De ploeg was minder slordig en de spelers wisten elkaar beter te vinden. De bezoekers uit Lierop konden niet meer dan tegenhouden en hopen op een counter. Al vrij snel kreeg Stijn Kersjes een mooie kans, maar zijn schot werd nog net tot hoekschop verwerkt. In de 68e minuut was het wel raak. Invaller Jeffrey Ket werd op maat bediend door Tim Verbakel. Ket speelde zich vervolgens prima vrij en schoof de bal beheerst langs de keeper: 2-0. Een minuut later kreeg Lierop een grote kans, maar de bal werd in kansrijke positie net naast getikt. Hierna bleven de bezoekers wel aandringen, maar echt uitgespeelde kansen leverde dit niet op. Vlak voor tijd leek ASV ’33 de score nog uit te breiden, maar een schot van Stijn Kersjes ging net naast.

De verdediging van de thuisclub kwam niet in de problemen en zo werd, mede op basis van de tweede helft, een verdiende overwinning behaald. Op doelsado staat ASV ’33 na twee speelronden op de tweede plaats. Koploper is Mifano. Zondag gaan de roodwitten op bezoek bij Boerdonk, dat afgelopen jaar promoveerde naar de vierde klasse. Deze wedstrijd begint al om 14.00 uur.