Doelpoging van Ruben van Hoof.

Eerste verliespartij ELI

Lieshout - ELI is zijn ongeslagen status kwijtgeraakt. Op sportpark de Rijpel leden de blauwwitten een 3-1 nederlaag tegen Rood Wit 62. In geen enkele fase van dit duel liet het team van trainer Jeroen Vermaas het verschil op de ranglijst zien. ELI leed veel balverlies, de lange bal miste vaak de juiste richting, de vrije man werd moeilijk gevonden en de doelpunten werden te gemakkelijk weggegeven.

In de beginfase hielden de ploegen elkaar in evenwicht met enige doelkansen aan beide zijden. Zo schoot Milos Milosevic over en was een inzet van dichtbij van Ruben van Hoof te zwak. Aan de andere kant moest Erik Swinkels flink aan de bak bij pogingen van Merkx en Van de Kerkhof. Kort voor het half uur viel plotseling de openingstreffer. Het was Van de Kerkhof, die een verdedigingsfout afstrafte, 1-0. Direct hierna was Teun van den Boom dichtbij de gelijkmaker, maar de Rood Wit-goalie wist het schot nog te pareren. De rebound verdween over de lat. ELI had aansluitend het geluk, dat Merkx in kansrijke positie de bal over het doel schoot. In de laatste 10 minuten voor rust had ELI een licht overwicht. Jeremy Raaijmakers bereikte met zijn voorzet Niels den Bol, die de bal bekeken binnenschoot, 1-1. Nog geen minuut later kon heel ELI een zucht van verlichting slaken omdat Lars Teuben op wonderbare wijze de bal tegen kon houden toen doelman Erik Swinkels al geslagen was. In de slotminuten was ELI dichtbij een tweede treffer bij schoten van Jeremy Raaijmakers en een kopbal van Ruben van Hoof.

Ook na rust was het spel van ELI ondermaats. Defensief werden er geen kansen weggegeven, maar aanvallend was het heel pover. Alleen een vrije trap van Jaccy van den Enden zorgde voor gevaar en had een voorzet van Aaron Hurkx op Milosevic een goal verdiend. Halverwege de tweede helft viel uit het niets de 2-1. Het was Merkx, die een grote defensieve fout bekwaam afstrafte en doelman Swinkels kansloos liet. ELI ging op zoek naar de gelijkmaker en was daar dichtbij bij een indirecte vrije trap 7 meter voor het Rood Wit-doel. Met 11 roodwitten op de doellijn werd het schot van Milosevic en de rebound van Lex Hollanders geblokkeerd. Even later kregen Van Hoof en Den Bol grote kansen, maar de Rood Wit-doelman voorkwam met het nodige geluk een treffer. Hierna was ELI niet in staat om nog voor gevaar te zorgen. Ver in blessuretijd was het Van de Water, die van de geboden ruimte gebruik maakte en de 3-1 binnen schoot.

Donderdag 9 november staat om 20.00 uur de eerder afgelaste derby tegen ASV’33 op het programma. Zondag ontvangt ELI middenmoter SPV uit Vlierden.