Ruben van Hoof schermt de bal af. Bart Verstappen biedt zich aan.

Zure nederlaag voor ELI

Lieshout - Een week na het verlies tegen HVV Helmond leed ELI opnieuw een nederlaag op eigen terrein. SV Brandevoort pakte de 3 punten door twee treffers binnen één minuut. Gezien de titelaspiraties van de Blauwwitten was deze nederlaag zuur, omdat weer een voorsprong werd weggegeven en de kans werd gemist om de naaste concurrenten op achterstand te zetten.

Het team van trainer Jeroen Vermaas kende opnieuw een goede start. Dat resulteerde al in de 9e minuut in de wat fortuinlijke openingsgoal van Jaccy van den Enden, 1-0. Direct hierna zwijnde Brandevoort toen een treffer met het hoofd van Lex Hollanders werd afgekeurd. In de 18e minuut had Coen Brouwers de 2-0 op zijn schoen, maar hij schoot millimeters naast het doel. De Blauwwitten bleven het betere van het spel houden en creëerden enkele opgelegde kansen. Jeremy Raaijmakers en Coen Brouwers mikten echter onnauwkeurig. Kort voor rust drongen de bezoekers ELI in het defensief, maar Grootens miste toen nog twee kansen.

In het eerste kwartier na rust had ELI de voorsprong moeten vergroten. Een knal van Jeremy Raaijmakers ging via de paal naast, diezelfde speler schoot in kansrijke positie gehaast over en Brouwers kopte de bal in de handen van de doelman. SV Brandevoort kreeg steeds meer geloof in een goed resultaat en ontstond er een heel enerverende wedstrijd. In de 75e minuut kwam de ommekeer; Jeroen Grootens kopte de gelijkmaker achter doelman Erik Swinkels en direct hierna werd hij de matchwinnaar na een snelle counter, 1-2. In de slotfase trachtte ELI nog de gelijkmaker te forceren, hetgeen resulteerde in enkele goede doelkansen voor de thuisclub en voor het counterende Brandevoort. Gescoord werd er niet meer, ook niet in de heel ruime extra tijd.

Zondag gaat ELI op bezoek bij SPV uit Vlierden, dat koploper HVV Helmond op 1-1 hield. Deze wedstrijd begint om 14.00 uur.