Bas Fransen, winnaar van de Barry van Heerwaarden Sportiviteitsprijs
Bas Fransen, winnaar van de Barry van Heerwaarden Sportiviteitsprijs

Clubkampioenschappen BC Mixed

Sport Sport

Beek en Donk – In sporthal d’n Ekker was het op zaterdag 4 november weer volle bak. Bijna 90 leden van Badmintonclub Mixed speelden die dag mee met de clubkampioenschappen.

Het is een dag waarop zowel de jeugd als de volwassenen hun wedstrijden spelen. De hele club is samen en dat geeft een enorm gevoel van verbondenheid. Aan het einde van de dag werden in een volle kantine de clubkampioenen gehuldigd en werd ook de Barry van Heerwaarden Sportiviteitsprijs uitgereikt. 

Om 8.30 uur is nagenoeg iedereen in de zaal aanwezig en kan na het openingswoord van voorzitter Ton Slaets het toernooi beginnen. De toernooicommissie heeft alle wedstrijden ingedeeld en al snel staat de hele zaal vol met fanatieke badmintonners. Er worden gedurende de dag diverse onderdelen gespeeld. Gemengd dubbel, dames- en herendubbel en dames- en herenenkel. Dat betekent dat er veel wedstrijden op het programma staan. Mede door een groot aantal vrijwillige tellers verlopen de wedstrijden voorspoedig.

Demonstratietraining
Voor de jongste jeugd (tot 7 jaar) heeft Mixed al jaren een demonstratietraining tijdens de clubkampioenschappen. De kinderen laten zien wat ze allemaal al geleerd hebben. Op de tribune zitten alleen maar trotse ouders, opa’s en oma’s en andere belangstellenden. Onder leiding van Wendy Verbrugge deden alle kinderen hun uiterste best. Na de demonstratie kregen alle kinderen nog een mooie medaille uitgereikt.

Clubkampioenen
Vanaf de klok van 15.00 uur werden voor de verschillende klassen de finale wedstrijden gespeeld. Dat leverde spannende en mooie wedstrijden op. Bij de jeugd werd Femke Boelens clubkampioen bij de dames. Haar broer Tim Boelens won de beker bij de heren. De herenfinale bij de senioren was een herhaling van vorig seizoen. Was het vorig jaar Rune van der Vorst die kampioen werd, dit jaar trok Stan van der Heijden aan het langste eind in een spannende finale. Bij de dames werd Neva van der Vorst voor het eerst in haar carrière clubkampioen bij de senioren.

Barry van Heerwaarden Sportiviteitsprijs
Inmiddels vijftien jaar geleden overleed gewaardeerd lid Barry van Heerwaarden op 36-jarige leeftijd. Sinds die tijd is er een prijs naar hem vernoemd die ieder jaar tijdens de clubkampioenschappen wordt uitgereikt. Ook dit jaar weer door de vader van Barry, Piet van Heerwaarden. Het is een prijs die voor verbinding zorgt. Dit jaar was de eer voor Bas Fransen om de prijs in ontvangst te nemen. Daarmee werd een lange maar mooie dag afgesloten.

Voor foto’s van deze dag kijk je op www.bcmixed.nl. Je volgt de vereniging op Instagram en Facebook.