Marieke van Turnhout (links) neemt afscheid van haar jeugdgroep
Marieke van Turnhout (links) neemt afscheid van haar jeugdgroep Foto:

Afsluiting seizoen bij BC Mixed

Sport Sport

Beek en Donk – De laatste speelavond van het seizoen 2022/2023 bij Badmintonclub Mixed was op vrijdag 14 juli was. Voor de jeugd was er op deze avond traditioneel apenkooi. Ook aan het afscheid van jeugdbegeleider Marieke van Turnhout werd aandacht besteed. Een week eerder sloten de volwassenen het seizoen af in de kantine van sporthal d’n Ekker. Daar werden de beste competitiespelers bekend gemaakt.

Al jaren wordt voor de jeugd op de laatste speelavond de zaal omgebouwd tot apenkooi. Even lekker uitrazen voordat de zomervakantie van start gaat. Speciaal voor de Mini’s was er een klein parcours opgezet. De oudere kinderen konden hun kunsten vertonen op een meer uitdagende baan. Na driekwartier rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan werden ze in de kantine nog getrakteerd op een welverdiend ijsje. Daar werd ook Marieke van Turnhout in het zonnetje gezet. Zij neemt na 21 jaar afscheid als jeugdtrainer en begeleider. Marieke is als jeugdlid bij BC Mixed begonnen. Toen zij een paar jaar bij de senioren speelde is ze jeugdtraining gaan geven. Later is ze toegetreden tot de jeugdcommissie en heeft ze haar trainersdiploma gehaald. Marieke heeft altijd les gegeven aan de jongere jeugdgroepen. Zelf speelt ze ook nog badminton en dat blijft ze ook doen. Met een groot applaus van de kinderen nam ze een leuke attentie van de jeugdcommissie in ontvangst.

Afsluitingsavond volwassenen
Een week eerder werd in de kantine van sporthal d’n Ekker de afsluitingsavond voor de volwassenen van BC Mixed georganiseerd. In een volle zaal werden tot iets na tienen volop wedstrijden gespeeld. De afsluitingsavond werd rond half 11 officieel geopend door de voorzitter. Die verwees alle aanwezigen vooral naar het heerlijke buffet wat was georganiseerd door de Bijzondere Activiteiten Commissie (BAC). Ook werden Teun van der Vorst en Lieke de Visscher gehuldigd als beste competitiespelers van het afgelopen seizoen.

De zomer staat voor de deur en de zaal is de komende weken op vrijdagavond gesloten. Wel is er voor de volwassenen de mogelijkheid om op maandagavond te komen badmintonnen. Dan organiseert de Helmondse Badminton Bond zes weken lang Zomerbadminton. Op vrijdag 1 september is de zaal weer open voor de eerste speelavond van het nieuwe seizoen. Voor meer informatie over BC Mixed kijk je op de website en volg je de vereniging op Instagram en Facebook.