Afbeelding

Houts Welvaren wint Van Ganzenwinkel toernooi 2023

Sport Sport

Aarle-Rixtel - Houts Welvaren uit Mierlo-Hout won op woensdag 15 november de 1ste prijs en de daarbij behorende wisselbeker van het Van Ganzenwinkel toernooi. De prijzen voor het van Ganzenwinkel toernooi worden elk jaar beschikbaar gesteld door onze beschermheer en beschermvrouw : Geert en Truus van Ganzenwinkel. 

De beste zeven verenigingen krijgen een beker, tenminste, als ze met minimaal zes schutters hebben deelgenomen. Daarnaast zijn er nog persoonlijke prijzen: beste keizer, beste koning, beste heer, beste dame, beste veteraan, beste jeugd en beste compound schutter. Tijdens de prijsuitreiking mogen alle deelnemende verenigingen één afvaardiging sturen. Niet alleen voor het in ontvangst nemen van een mogelijke gewonnen prijs van het van Ganzenwinkel toernooi, maar ook schieten de aanwezigen een onderlinge wedstrijd van vijftien pijlen. Tijdens elke te schieten pijl wordt vooraf gezegd waar de prijs op gaat vallen. De ene keer is dat een 10 of een 6, de andere keer is het een 9 of een 7. De schutter die de juiste score schiet mag bij Jan Coolen een prijs in de vorm van levensmiddelen in ontvangst nemen.

Net als andere jaren was het weer erg druk in het ‘doel’ tijdens dit jaarlijks terug kerende evenement. Van de veertien deelnemende verenigingen waren er maar liefst twaalf aanwezig. Het was een hele gezellige avond, en alle aanwezige schutters gingen met een volle doos aan levensmiddelen naar huis. De eigen leden schieten niet mee tijdens deze wedstrijd. Zij moeten kijken of er schutters zijn die prijs hebben en zorgen dat zij de prijs in ontvangst kunnen nemen.

Uitslag verenigingen: 1. Houts Welvaren, Mierlo-Hout (+6), 2. Batavieren, De Rips (-8), 3. Kunst & Vriendschap, Liessel (+10), 4. Doele Willem III, Boekel (-13), 5. Concordia Welvaren, Erp (-15), 6. Haagse Rozenknop, Helmond (-15), 7. Vredelust, Deurne (-24), 8. Strijd in Vrede, Beek en Donk (-27), 9. De Vriendschap, Mierlo (-38), 10. Neerlandia, Bakel (+40), 11. Krijgsman Soranus, Lieshout (+52), 12. DHSZOD, Heusden (-61), 13. Recht door Zee, Helmond (-78) en 14. ORH, Someren.

Uitslag persoonlijk: Hoogste keizer is J vd Ven, Neerlandia Bakel (236), Hoogste Koning is W vd Zanden, Doele Willem III Boekel (236), Hoogste Heer is E vd Wallen, DHSZOD Heusden (235), Hoogste Dame is N Jillisen, Doele Willem III, Boekel (236), Hoogste Veteraan is H Vogels, Doele Willem III, Boekel (236), Hoogste Jeugd is D v Dam, Vredelust, Deurne (217), Hoogste Compound is W Vogels, Doele Willem III, Boekel (239).

Volgens de organisatie was het weer een geslaagd toernooi en ze hopen alle verenigingen weer te terug te zien voor de editie in 2024. Het clubgebouw is aan de Lijsterstraat 25 te Aarle-Rixtel, als u interesse heeft mag u altijd komen kijken. Op maandagavond vanaf 19.00 uur is de jeugdtraining, ook de jeugd die interesse heeft mag vrijblijvend komen kijken.