Tjeerd van Rijbroek, verdienstelijk invaller bij team 7
Tjeerd van Rijbroek, verdienstelijk invaller bij team 7

ATTC’77 5 naar playoffs

Sport Sport

Aarle-Rixtel - De laatste speelronde van de najaarscompetitie heeft tot een aantal beslissingen geleid voor de verschillende teams van ATTC’77. 

Zo speelde team 1 een heuse alles of niets wedstrijd tegen het 1e team van Deurne. Alleen een grote overwinning was wellicht genoeg om niet te degraderen. Helaas kon wegens blessures het team niet in de gebruikelijke opstelling aantreden. Enkel Bart Boetzkes van de vaste waarden was beschikbaar en speelde samen met Jeroen van der Heijden uit team 3 een lastige wedstrijd. Bart kon de eer nog redden met één overwinning, maar dit was helaas niet genoeg om degradatie af te wenden. Na één seizoen in de 1e klasse keert het team weer terug naar de 2e klasse. 

Team 3 was al zeker van het kampioenschap, maar mocht nog een erewedstrijd spelen tegen Unicum 6 uit Geldrop. Doordat Jeroen inviel bij team 1 speelde enkel Frederieke van de Poel en Mark Rovers mee. Ondanks het missen van een derde man wisten Frederieke en Mark het seizoen stijlvol af te sluiten door alles te winnen en te eindigen met een 7-3 overwinning. De komende competitie mag het team zich na deze glansrijke campagne zich weer bewijzen in de 3e klasse. 

De heren van het 5e team staan er erg goed voor en moeten op bezoek bij Valkenswaard 4 geen grote nederlaag te verduren krijgen om zich te plaatsen voor de playoffs voor promotie naar de 4e klasse. Geert-Jan van Duijnhoven, Henk Buiting en Jan Smits sleepten vier punten binnen wat genoeg is voor de tweede plaats en dus over twee weken een wedstrijd om promotie. 

Team 7 kent een stroef seizoen en er moest dan ook dik gewonnen worden tegen de concurrenten van Een en Twintig 5 uit Beek en Donk. Johan Heurter speelde met jeugdspeler Tjeerd van Rijbroek en invaller van team 8 Ruud Brummans. Beide invallers wonnen al hun partijen, enkel Johan verloor er één. Het eindresultaat was een 8-2 overwinning gezien het dubbelspel de kant van de Beek en Donkenaren opviel. Hiermee werd het spannend, maar komt het team net één punt te kort voor de vijfde plaats. Volgend seizoen daalt het team af naar de 7e klasse en is het de taak om zo snel mogelijk terug te keren.