Afbeelding

Trimbaan Laarbeek is winterklaar

Sport

Laarbeek - Na een paar herfststormen en het vallen van de bladeren was het weer tijd om de Trimbaan Laarbeek winterklaar te maken. De bladeren zijn van de paden geblazen, de toestellen zijn gecontroleerd en de bordjes zijn schoongemaakt. Ook zijn er plannen gemaakt voor aanpassingen te doen in het voorjaar.

Deze trimbaan is in 2010 ontstaan uit de allereerste editie van Gezondheidsrace Laarbeek en wordt nog altijd door dezelfde groep mensen beheerd en onderhouden. Sinds een aantal jaren is deze groep als werkgroep onderdeel van Zorg om het Dorp Mariahout. De trimbaan is gelegen in de bossen tussen de Rooiseweg en de Veghelsedijk, nog voor het sportpark, in Mariahout. Deze locatie is goed bereikbaar en heeft voldoende parkeerplaatsen. De trimbaan heeft 12 toestellen en die zijn te vinden langs routes van 1.0, 2.4 of 3.4 km. Vlak bij de trimbaan ligt ook nog een leuk crossbaantje en is er meer dan voldoen plek om te spelen.

Vooral in de lente en zomermaanden wordt de trimbaan actief gebruikt door inwoners van Mariahout en mensen van daarbuiten. Gezinnen met kinderen, een groepje sporters, of zelfs een voetbalclub die een keer een andere soort training wil geven. Laarbeek Actief weet de Trimbaan Laarbeek ook goed te vinden voor activiteiten. Komt u ook eens trimmen?