Afbeelding

Column Rudy: Op het nippertje...

Sport Column

Tja, dat is net, wat ik nou aan het doen ben! Heel vlug nog een column schrijven, zodat ie nog wél net op tijd binnenkomt, om hem te kunnen plaatsen. De deadline is maandagavond 24.00 uur, zoals afgesproken, maar als je hem verkeerd in jouw agenda zet, kan het soms wel eens zo zijn, dat je moet nijpen! En dan begin je hem te knijpen, want er moet iets gebeuren en als het dan op het nippertje komt, komt het erop aan! Dus...zodoende begin ik dit jaar 2024 met een genepen column...Maar niet de minste hoop ik,...hoewel, niet iedereen leest ze en niet iedereen waardeert ze. Net zoals die van de vorige keer,...die werd wél enorm gelezen. Getuige de op- en aanmerkingen die ik her en der binnenkreeg, direct dan wel indirect, is ie met veel waardering gelezen en kon men er zich helemaal in vinden. Lees nog maar eens terug, zou ik zeggen!

Deze eerste column in 2024 gebruik ik eigenlijk, om op de eerste plaats iedereen een gelukkig, dus een gezond 2024 te wensen. Want je weet het, of nog niet, dat alles heel betrekkelijk is. En helaas weten sommigen dat nog niet, voordat ze het aan den lijve ondervinden, op welk gebied dan ook. Nee, gezondheid is alles en een fijne begripvolle familie, op bepaalde momenten heel belangrijk. Zo is het deze maanden ook heel belangrijk dat je deze feestdagen door bent gekomen omringd door geliefden, dat je de donkere dagen hebt kunnen verlichten en je anderen hebt kunnen vergeven...de gedachte bij uitstek rond de, alweer voorbij zijnde, feestdagen.

Nu, het wordt al weer lichter de komende tijd, de dagen zijn wat langer geworden en de blaadjes zijn gevallen. Een waardevolle gebeurtenis, want dan gaan ze weer groeien aan de takken en gaan wij óók weer beter functioneren en fitter worden, toch? In ieder geval gaat dat voor velen op en lijkt alles weer ‘zonniger’ te worden. Afgelopen week is het ook écht zonniger geworden, wat zéér gewenst was, na bijna twee maanden nattigheid! Laat het dan maar lekker koud en zonnig zijn, liever dan grijs en nat!

Ja en wat betreft de sport, dat gaat het komende jaar helemaal goed komen. Er zijn zo veel verschillende gebeurtenissen te gaan en zoveel verschillende takken van sport te zien in het voorjaar en de zomer, dat we op tijd voor de buis moeten zitten, op tijd moeten vertrekken om langs het veld te staan bij begin van een wedstrijd en niet alles op het nippertje moeten laten aankomen. Dan is het ‘hurry-uppen’ en kan het zo maar eens zijn, dat je écht te laat aankomt of te laat iets inlevert! Ik hoop dat ik nog op tijd ben!