Afbeelding

Brabantse kampioenschappen Ponyclub de Pioniertjes

Sport Sport

Mariahout - Tijdens de wekelijkse clubles werd er door enkele leden vanaf oktober al flink geoefend voor hun eerste teamwedstrijd. Ze hebben twee teams kunnen vormen binnen de club en ieder team bestond uit maximaal zeven ruiters. Er waren binnen ieder team drie onderdelen waar deze zeven ruiters in gingen strijden. 

Ieder team had een viertal gevormd, twee ruiters die individueel een dressuurproef reden en twee van hen gingen het springparcours in met hun pony. Team NOLILYLOSA bestond uit Noor, Lieke, Lynn, Lotte en Saar v. K. Het andere team, ‘De Dansende Manen’, bestond uit Saar P., Abby, Shannen, Lieke v. M., Emma en Saar H.  

Voor NOLILYLOSA startte Lieke als eerste met Gladys en zette gelijk een mooie score neer voor de dressuur. Vervolgens reed Saar P. met pony Carien voor team DDM een goede score voor de dressuur. Toen was het tijd voor team DDM om met het viertal de ring in te gaan. Dressuur instructrice Henriette Smits had de taak van commandant op zich genomen en zorgde ervoor dat het viertal heel netjes de proef door ging! Daarna was het aan Lieke v. M om met haar pony Nobell de ring in de gaan. Wederom een hele nette proef en er werd weer een mooie score voor team DDM genoteerd. 

Na de lunch mocht team NOLILYLOSA aan hun viertal proef gaan beginnen. Ook deze meiden reden een hele nette proef onder leiding van Henriette.De eerste tussenstanden verschenen tussendoor al op het scorebord en beide teams stonden er goed voor. Met nog één dressuurproef en vier springruiters te gaan werd de spanning al flink opgevoerd. Saar v. K reed met haar pony Princess een mooie score en hiermee werd de kans op een prijs voor dit team steeds groter. De dressuurringen werden opgeruimd en maakte plaats voor een leuk springparcours. Dit parcours bestond uit 10 hindernissen en de taak voor de springruiters was om de balken laten liggen. En ja hoor, Lynn met Vanity, Noor met Alex, Saar P met Carien. en Saar H met Fien, hebben dit allemaal super goed uitgevoerd en geen enkele balk eraf gesprongen! 

Team NOLILYLOSA streed tegen zes andere teams en zij mochten uiteindelijk een zilveren medaille mee naar huis nemen, tweede van Brabant! Team DDM moest het opnemen tegen veertien andere teams. Bij de prijsuitreiking bleek dat zij een prachtige achtste plaats behaald hebben.