Afbeelding
Foto:

Vd Meyden verschieting bij handboogvereniging De Eendracht

Sport Sport

Aarle-Rixtel - Bij handboogvereniging de Eendracht vond donderdag 25 januari de jaarlijkse vd Meyden verschieting plaats. Deze naam is gerelateerd aan oud lid en oud-voorzitter Frans vd Meyden.

Negen schutters hadden zich verzameld voor deze wedstrijd. Bij deze wedstrijd is het de bedoeling dat je zoveel mogelijk boven je eigen jaargemiddelde probeert te schieten. Normaal gesproken hebben schutters met een lager gemiddelde meer kans om deze wedstrijd te winnen dan schutters met een hoog gemiddelde. Deze keer was het echter een schutter met behoorlijk hoog gemiddelde, maar als je dan een goede dag hebt en je schiet bijna 9 gemiddeld dan win je alsnog. Jan van Rooy had een goede dag en schoot met 223 punten 17 punten boven zijn gemiddelde. Hiermee werd hij eerste en kon hij de bijbehorende beker in ontvangst nemen.

Er waren meer schutter die een goede dag hadden, want de meeste schutters die hoog eindigden hadden een hoog gemiddelde. Drie schutters boven de 9 gemiddeld en een net onder de negen gemiddeld. Tijdens en na de wedstrijd konden we genieten van allerlei lekkernijen. Uiteindelijk werd er nog tot in de late uurtjes geborreld. Uitslag van de wedstrijd: 1. Jan van Rooy (223, +17), 2. Arjan vd Heuvel (227, +9), 3. Arno Donkers (205, +8), 4. Marijn vd Heijden (237, +5), 5. Frank Schepers (229, +5), 6. Toon van Hoof (207, -3), 7. John Driessen (134, -15), 8. Jo Maas (176, -16) en 9. Mees van Rooy (196, -20).