Van links naar rechts: Arjan vd Heuvel - Martijn vd Heijden - Vince v Os - Arno Donkers
Van links naar rechts: Arjan vd Heuvel - Martijn vd Heijden - Vince v Os - Arno Donkers

Koningschieten handboogvereniging De Eendracht

Sport Sport

Aarle-Rixtel - Het jaarlijkse koningschieten bij De Eendracht was op zaterdag 13 mei. Veertien schutters streden om de titels van koning en prins in de verschillende klasses. Deze keer hadden ze schutters in de volgende klasses: Jeugd, Recurve, Compound en Kruisboog.

Na het opbouwen van de bogen en het indelen van de banen was het tijd om vijf proefpijlen te schieten. Tijdens de proefpijlen mogen de schutters nog meelopen naar de doelpakken om de scores te bekijken en om de vizieren goed in te stellen. Daarna worden de 32 tellende pijlen geschoten, dan mogen de schutters niet meer meelopen om de scores te bekijken. Drie aangestelde schrijvers noteren de punten. Op deze manier blijft het altijd spannend wie uiteindelijk de winnaar wordt.

Tijdens de wedstrijd zagen ze dat verschillende schutters toch een paar slechte scores hadden, hierdoor was het geen uitgemaakte zaak wie er koning zou gaan worden. Na het schieten van alle pijlen gingen de drie schrijvers de scores optellen en op volgorde zetten. De volgende winnaars kwamen uit de bus: Vince van Os (Jeugd koning), Martijn van der Heijden (Compound koning), Arjan van de Heuvel (Recurve prins) & Arno Donkers (Recurve koning). 

Arno werd in 2017 ook al een keer koning, nu dus voor de tweede keer. Arno begon niet zo goed aan de wedstrijd, maar ging steeds beter schieten. Voor Arjan was het omgekeerd, hij begon heel goed, maar had de laatste 10 pijlen enkele slechte scores. Hierdoor kwam hij uiteindelijk twee punten te kort. Als een schutter drie keer achter elkaar koning wordt dan is hij Keizer. Martijn vd Heijden had dit jaar in de recurve klasse keizer kunnen worden, maar hij is van recurve overgestapt naar compound. Het compound schieten had hij al snel onder de knie. De eerste keer dat hij in deze klasse mee schiet is meteen raak.

Frank Schepers is Compound Keizer, hij schoot buiten mededinging mee in de compound klasse. Hij deed het uitstekend, alle 32 pijlen waren negens en tienen. Zijn score was 298 punten. Walter Jansen schoot ook buiten mededinging mee met een kruisboog. Zijn score was 261 punten. Tijdens de wedstrijd waren ook verschillende familie leden, vrienden en bekenden aanwezig. Onder het genot van een hapje en een drankje konden zei alles goed bekijken. De volledige uitslag is hieronder terug te vinden.

Jeugd [recurve]
Vince van Os – Koning – 139

Senior [recurve]
Arno Donkers – Koning – 260
Arjan vd Heuvel – Prins – 258
Jan v Rooy – 255
Jo Maas – 231
Gerlinde Geene – 222
Anita vd Heuvel – 197
Stijn Geene – 183
Denis de Goeij – 121

Compound
Marijn vd Heijden – Koning – 296
Toon v Hoof – 273
Mees v Rooy – 273
Frank Schepers – 298

Kruisboog
Walter Jansen – 261