ASV’33 verliest uitwedstrijd bij Brandevoort

Aarle-Rixtel - In de topper tegen Brandevoort verloor ASV’33 met 2-0. Voor Brandevoort betekende dit dat zij de tweede periode wonnen. ASV’33, winnaar van de eerste periode, zakte door deze nederlaag naar de derde plaats in de rangschikking.

Brandevoort kwam flitsend uit de startblokken. ASV’33 werd meteen naar achteren gedrongen en kreeg geen kans om rustig op te bouwen. Brandevoort kwam met goede combinaties veelvuldig in het strafschopgebied van de roodwitten. De verdediging van ASV’33 kreeg nauwelijks vat op de behendige aanvallers van Brandevoort. Het was wachten wanneer het eerste doelpunt zou vallen en dat was al na 14 minuten. Bij een onoverzichtelijke situatie kreeg Pim van den Tillaart de bal ongelukkig tegen zich aan, waarna deze over de doellijn rolde: 1-0. Drie minuten later was het weer raak. Na een snelle combinatie door het centrum rondde Pavlakis bekwaam af: 2-0. Even later leek de wedstrijd beslist, maar een kopbal van dichtbij belandde op de lat, en in de rebound werd net naast geschoten. Pas na een half uur kwam ASV’33 voor het eerst gevaarlijk voor het doel van Brandevoort. Een voorzet van Stijn Kersjes werd door Jeffrey Ket naast gekopt. Een minuut later werd een schot van Stijn Kersjes gestopt door de keeper. De bezoekers kwamen beter in hun spel en waren nu vaker op de helft van Brandevoort te vinden. Vlak voor rust schoot Bart Vermeulen een vrije trap net over.

In de tweede helft toonde ASV’33 karakter en bleef strijden voor een beter resultaat. In de 55e minuut leidde een mooie aanval van ASV’33 over links tot een kansrijke situatie voor de bezoekers. De voorzet van Teun de Koning werd echter onderschept door de keeper van Brandevoort. Brandevoort kwam nog nauwelijks voor het doel van de bezoekers, met uitzondering van de 66e minuut. Een gevaarlijk afstandsschot werd door keeper Martijn Verbakel tot corner verwerkt. Een kwartier voor tijd werd Thimo van der Steen door ASV-aanvaller Stijn Kersjes de diepte ingestuurd. Het schot van Thimo werd met moeite gekeerd door de keeper van Brandevoort. In de slotfase sloeg de vermoeidheid toe bij ASV’33. Brandevoort, dat in de tweede helft niet meer gevaarlijk was, kreeg hierdoor nog enkele fraaie kansen, maar dankzij enkele prima reddingen van Martijn Verbakel wist de thuisploeg niet meer te scoren.

Zondag speelt ASV’33 om 14.30 uur thuis tegen ELI. Deze derby zal bepalend zijn voor de vraag of de roodwitten blijven meedoen om het kampioenschap. Los van de uitslag is er na afloop een feest met als thema themafeest: après ski. De muziek wordt verzorgd door Fijnproevers Live (dj’s Wilco van den Nieuwenhof en Martijn van Gerwen). Ook wordt de tweede periode van dit seizoen bij ASV feestelijk afgesloten.