Moeizame overwinning ASV’33

Sport Sport Sport

Aarle-Rixtel - In de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Boerdonk had ASV’33 veel moeite om de drie punten binnen te halen. Bij de rust was de stand nog 0-0, maar in de tweede helft wisten de roodwitten binnen vijf minuten twee keer te scoren.

In het eerste kwartier zette ASV’33 de tegenstander vast op eigen helft. De ene na de andere aanval op het doel van de bezoekers was het gevolg. Boerdonk trok zich bewust terug op eigen helft en loerde op een succesvolle counter. In de 18e minuut leek Boerdonk op voorsprong te komen, maar keeper Martijn Verbakel bracht redding. ASV’33 had een veldoverwicht en veel meer balbezit dan de bezoekers, maar door het te lage tempo en het matige positiespel wist de thuisploeg nauwelijks grote kansen te creëren. ASV’33 ging steeds gehaaster spelen, waardoor er veel fouten werden gemaakt. Toch leek de thuisploeg vlak voor rust te scoren. Een hard afstandsschot van Stijn Kersjes sprong echter via de onderkant van de lat weer het veld in. Ook Boerdonk wist een minuut later nog bijna te scoren, maar in kansrijke positie werd de bal overgeschoten.

In de tweede helft was hetzelfde spelbeeld te zien. Boerdonk liet zich terug zakken, waardoor ASV’33 veel meer balbezit had. In de 49e minuut schoot Stijn Kersjes van dichtbij prima in, maar de keeper van Boerdonk wist met en safe een doelpunt te voorkomen. Even later kregen de bezoekers een levensgrote kans, maar de bal werd voor open doel wild over geschoten. Vlak daarna belandde een boogbal van een aanvaller van Boerdonk boven op de lat.  Na ruim een uur spelen wist ASV’33 toch de ban te breken uit een standaard situatie. Een corner van Teun de Koning werd door verdediger Bram Bekkers binnen gekopt: 1-0. Vijf minuten later was het, na een van de weinige goedlopende aanvallen van ASV’33, weer raak. Stijn Kersjes zette met een mooie dieptepass Tim Verbakel vrij voor het doel. Tim bleef rustig en schoof de bal beheerst langs de keeper van Boerdonk. Daarmee was de wedstrijd wel beslist. Boerdonk was niet bij machte om een slotoffensief in te zetten. Vijf minuten voor tijd kreeg ASV’33 nog een mooie kans. Uit een vrije trap kopte de mee opgekomen Bart Vermeulen echter net over.

Volgende week speelt ASV’33 uit tegen de nummer vier van de competitie, Brandevoort. Er moet dan beter gevoetbald worden om een overwinning te boeken.