Weer een overwinning voor ASV ’33

Aarle-Rixtel - Na twee gelijke spelen in de uitwedstrijden bij Rood Wit ’62 en ELI, wist ASV ’33 weer een overwinning te boeken. Thuis werd SPV uit Vlierden met 3-1 verslagen.

Het eerste kwartier speelde de thuisclub prima voetbal. Dat leidde na twee minuten al tot de openingstreffer. Tim Verbakel omspeelde op rechts enkele tegenstanders en legde de bal terug op de inkomende Stijn Kersjes, die beheerst binnenschoot: 1-0. Enkele minuten later was het opnieuw Stijn Kersjes die, na slecht uitverdedigen van SPV, een grote kans kreeg, maar zijn inzet werd nog net geblokt door een verdediger. In de 13e minuut was het echter wel raak. Het was opnieuw Tim Verbakel die na een goede actie de vrijstaande Luc Lentjes aanspeelde. Die krulde de bal vanaf 16 meter, buiten bereik van de keeper, in de verre hoek: 2-0. Hierna leek de thuisploeg wat gas terug te nemen. Het voetbal werd minder en ASV ’33 slaagde er tot aan de rust niet in om te score verder uit te bouwen. Ook tegenstander SPV wist geen kansen te creëren. De verdediging van ASV ’33 kreeg in de eerste zeven wedstrijden slechts twee doelpunten tegen en gaf ook tegen de bezoekers uit Vlierden geen mogelijkheden weg.

In de tweede helft werden de omstandigheden steeds zwaarder. Door de regen werd de grasmat moeilijker bespeelbaar en gleden regelmatig spelers uit. Zo ook in de 55e minuut toen een diepe bal van SPV niet goed werd verwerkt en Max van Duursen, met een geplaatst schot, de spanning in de wedstrijd terug bracht: 2-1. De bezoekers, die tot dan toe nog niet gevaarlijk voor het doel van ASV ’33 waren geweest, roken hun kans. Ze gingen aanvallender spelen en probeerden de roodwitten onder druk te zetten. De thuisploeg werd hierdoor wel wat terug gedrongen, maar echt gevaarlijk werd SPV niet. Voorin kwam er voor ASV ’33 wat meer ruimte. Bij een van de uitbraken werd een overtreding gemaakt op Sam Douven, waarna de goed leidende scheidsrechter een penalty gaf. Stijn Kersjes benutte deze buitenkans, waardoor de wedstrijd gespeeld was. In blessuretijd kreeg ASV ’33 nog een geweldige kans om de score verder uit te bouwen. Luc Lentjes stuitte echter op de keeper van SPV.

Donderdag 30 november om 20.00 uur speelt ASV ’33 thuis tegen MVC. Het betreft een inhaalwedstrijd die nog meetelt voor de eerste periode. Bij winst zijn de roodwitten periodekampioen. Lukt dit niet, dan gaat deze titel naar Lierop. Zondag 3 december gaat ASV ’33 op bezoek bij SV De Braak.