Vlnr: Meike Meeusen, Marit van Bakel, Kimberly van Schijndel, Linde Meeusen en Noor vd Loo.
Vlnr: Meike Meeusen, Marit van Bakel, Kimberly van Schijndel, Linde Meeusen en Noor vd Loo. Foto:

Vijf podiumplaatsen voor RC de Oude Molen

Sport Sport

Beek en Donk - De eerste wedstrijd van het seizoen vond op zaterdag 13 en zondag 14 april plaats voor een aantal rijdsters van RC de Oude Molen, namelijk de NRB klasses voor zowel het vrijrijden als het solodansen. Het waren twee lange dagen in Zaandam, maar met mooie resultaten.  

Op zaterdag begon de wedstrijd met vrijrijden. Noor vd Loo en Linde Meeusen reden in de klasse Espoir basic. Zij moesten samen met trainster Kimberly van Schijndel al vroeg uit de veren om op tijd in Zaandam te zijn. In deze klasse is Linde 6e geworden en Noor 7e. Bij espoir intermediatie reed Meike Meeusen een goede kur waarmee ze de 1e plek wist te veroveren. Marit van Bakel reed in de klasse Cadet basic en heeft hier de 6e plaats behaald. 

Op zaterdagmiddag en zondag de hele dag was het tijd voor het solodansen. Noor vd Loo reed bij Espoir basic een verplichte dans en een vrije dans, waarmee ze uiteindelijk een mooie 3e plaats heeft behaald. Ook Marit mocht de 3e plaats in ontvangst nemen bij de klasse cadet basic. Op zondag mochten alle intermediate klasses rijden. Bij mini intermediate heeft Juul Nooijen een mooie 2e plaats behaald, Ava Ooms werd 5e en Elise Oerlemans 6e in een deelnemersveld van 21 rijdsters. Voor Elise was het zelfs haar eerste danswedstrijd ooit. Linde Meeusen heeft bij espoir intermediate de 10e plaats behaald. Bij Youth intermediate reed Jelilly Meinhardt een stijldans en een vrije dans, zij heeft hiermee een 2e plaats behaald.