Afbeelding

RC de Oude Molen klaar voor NK Almere

Sport Sport

Laarbeek - De showrijdsters van RC de Oude Molen nemen op zondag 25 februari deel aan het Nederlands Kampioenschap Showrijden in het Topsportcentrum in Almere. Met ruim 35 rijdsters uit Laarbeek en omgeving verdeelt over zeven shownummers gaat RC de Oude Molen aan deze wedstrijd deelnemen. De hele NK equipe zet de laatste puntjes op de i, zodat iedereen klaar is om te knallen.  

Tijdens de drukbezochte KerstROLLERshow in december werden de acts gepresenteerd aan het publiek en bovendien zeer kritisch bekeken door alle trainsters. De afgelopen twee maanden zijn alle rijdsters, trainsters en vrijwilligers druk aan de slag gegaan om alles nog meer te verfraaien en alle figuren nog preciezer uit te voeren. Voor de rijdsters en trainsters staan er nog een aantal laatste trainingen op het programma. Vrijwilligers zorgen voor de laatste extra glitters en elementen op de kleding en alle voorbereidingen voor bijvoorbeeld de haren en make-up.  

RC de Oude Molen gaat met zeven nummers in zes categorieën de strijd aan met de rest van Nederland. Ze komen uit in de categorieën Kwartet, Cadet Kwartet, Kleine groep, Grote groep, Junior groep en twee espoirgroepen. Het belooft een lange en spannende dag te worden op 25 februari. Al vroeg vertrekt iedereen met de bus naar Almere, waar eerst een training gepland staat en om 13.45 uur zal de wedstrijd beginnen.  

Buiten Laarbeek is rolschaatsen een erg onbekende sport, want maar acht verenigingen hebben zich opgegeven voor deze wedstrijd. Dit maakt het niet minder spannend, want iedereen strijdt om de titel Nederlands Kampioen. Supporters zijn ook welkom om te komen kijken, kijk hiervoor op de site www.rcdeoudemolen.nl.