Afbeelding
Foto: www.112nieuwsonline.nl

Arrestaties verricht voor vernieling corona sneltestlocatie Beek en Donk

112-berichten 112 berichten

Beek en Donk - De recherche van het basisteam Peelland hield in de loop van maandag twee mannen aan die ervan worden verdacht betrokken te zijn geweest bij de vernieling van een corona testlocatie bij een medisch centrum aan de Waterhoenlaan in Beek en Donk. Het tweetal zit vast voor verder onderzoek.

Zaterdagochtend ontdekte een passant dat aan de corona testunit, die voor dat specifieke doel bij het medisch centrum is geplaatst, flink wat vernielingen waren gepleegd. De unit en de inventaris waren door zeer zwaar vuurwerk dusdanig beschadigd dat een compleet nieuwe unit moest worden geplaatst. De teamrecherche deed het hele weekend onderzoek naar de mogelijke daders. Daaruit bleek onder andere dat de vernielingen waarschijnlijk in de loop van de nacht van vrijdag op zaterdag waren gepleegd. Uit dit onderzoek bleek verder de vermoedelijke betrokkenheid van de twee vandaag aangehouden mannen. De stand van het onderzoek laat het vooralsnog niet toe nader toe te lichten op welke manier het tweetal in beeld kwam. Het gaat om een 25-jarige inwoner van Beek en Donk en een 21-jarige man uit Gemert. Zij worden verdacht van openlijke geweldpleging. Wat het motief of de achtergrond van de vernielingen is, is nog onderwerp van onderzoek. Daarover bestaat nog geen duidelijkheid. 

“Waardering voor het goede werk dat er
snel en adequaat is opgetreden”

Burgemeester Frank van der Meijden reageerde afgelopen weekend furieus op de vernielingen. “Dit is verdrietig, ongehoord en onacceptabel. Dit tolereren we niet. Samen met de politie gaan we er alles aan doen om de daders op te sporen. Ze kunnen zich beter zelf melden, want links om of rechts om gaan we ze achterhalen.” Na de snelle aanhoudingen van vandaag laat hij weten blij te zijn dat deze verdachten zo snel zijn opgepakt. Van der Meijden: “Waardering voor het goede werk dat er snel en adequaat is opgetreden. Het is nu aan OM voor verdere stappen. Het vernielen van andermans eigendom is ontoelaatbaar. De impact van deze vernieling is groot in onze gemeenschap en daarbuiten. We accepteren dergelijk gedrag niet.”

Inmiddels is er bij het Medisch Centrum een nieuwe unit geplaatst. Vanaf vandaag kunnen van COVID-19 verdachte patiënten zich weer op een veilig en verantwoorde manier laten testen.

Lees hier meer over de vernielingen van afgelopen weekend.