Afbeelding
Foto: Knoops Fotografie

Distinguished Gentleman’s Ride; Motorrit voor het goede doel

Activiteiten & Evenementen

Beek en Donk – Het Javaans Eetcafé op het Piet van Thielplein in Beek en Donk is zondag 22 mei de eindhalte voor ca. 200 motorrijders die meedoen aan de ‘Distinguished Gentleman’s Ride’. 

Paddy van Lieshout (Javaans Eetcafé) is één van de organisatoren van de rit die wereldwijd wordt gehouden. “Het is allemaal ontstaan in Australië en vanuit daar overgewaaid naar de rest van de wereld. Motorrijders, mannen, maar ook zeker vrouwen, gaan in pak (kledingstijl distinguished) op de motor. Er vinden wereldwijd ritten plaats en wij organiseren de rit ‘Eindhoven’. Elke rit start om 12.00 uur. Vanwege het tijdsverschil in al die landen, zit er een mooi verloop in”, zo vertelt Paddy.

De rit ‘Eindhoven’ start in Nuenen bij ‘Moto Puro’. “Vanuit daar gaan we naar Eindhoven, waar we door de binnenstad rijden. Na een tussenstop op het Ketelplein rijden we door naar het Javaans Eetcafé in Beek en Donk, waar we tussen 13.30 en 14.00 uur arriveren. Als we met ruim 200 goed geklede motorrijders daar aankomen, zal dat een leuk gezicht geven. In het café is er dan een gezellige afsluiting met live-muziek en een dj.”

Het geld dat wordt opgehaald bij de Distinguished Gentleman’s Ride, wordt gebruikt voor onderzoek naar prostaatkanker. Inschrijven voor deze rit is nog mogelijk. Ga daarvoor naar www.gentlemansride.com. Selecteer ‘Nederland’ en rit ‘Eindhoven’.