Afbeelding

Kikkerconcert, wandeling en Open Tuindagen bij IVN Laarbeek

Activiteiten & Evenementen

Laarbeek - Bij het IVN Laarbeek zijn aankomende maand weer genoeg dingen te doen. Zo is er een kikkerconcert, een publiekswandeling in de Hei en is er een Open Tuindag en Atelierroute.

Publiekswandeling De Hei Mariahout
Diversiteit in landschap met cultuurhistorische waarde en biologische bedrijfsvoering. Dat zijn de kenmerken van deze bijzondere wandeling van IVN Laarbeek rond de Janmiekeshoeve in Mariahout. Je kunt hier zien hoe groot de biodiversiteit kan zijn in een agrarisch gebied. Veel soorten biotopen zijn aanwezig, zoals fruitbomen, bos, struweel, houtsingels, water, kruidenrijke weilanden en akkerranden. Geniet van de grote verscheidenheid aan bomen, bloemen, insecten en vogels. De vrij zeldzame bonte vliegenvanger broedt hier op drie plaatsen. Wellicht hoor je de boompieper, de geelgors en de gekraagde roodstaart. Met een beetje geluk zie je de gele kwikstaart. Er is een weidevogelpoel voor de zo bedreigde weidevogels. Wandel mee met de gidsen op dit bijzondere boerenbedrijf van de familie Heesakkers. De datum is 12 juni, vertrek 10.00 uur vanaf de Janmiekeshoeve, De Hei 15, Mariahout. De wandeling duurt ongeveer twee uur.

Open Tuindag en Atelierroute
Op de zondagen 12 en 19 juni is De Bimd open voor publiek van 10.30 tot 16.30 uur om de natuurtuin te bezichtigen. Er is ook een tentoonstelling van fotowerkgroep Kiek Nou.