Afbeelding
Foto: Liesbeth van Boxtel

Dit weekend weer Kermis in Aarle-Rixtel

Activiteiten & Evenementen

Aarle-Rixtel - Na een paar jaar van afwezigheid is het eindelijk weer zo ver. Het kermisweekend in Aarle-Rixtel staat weer voor de deur. Vanaf heden staat ieder tweede weekend van juni in Aarle-Rixtel het thema van de Kermis. “We gaan weer een gezellige kermisweekend van maken, die betaalbaar is voor iedereen”, vertelt Paul Geene enthousiast.

Van zaterdag 11 juni tot en met dinsdag 14 juni staat de kermis op ’t heuveltje (grasveld tussen Dorpsstraat en Goossensstraat). Elke dag vanaf 13.00 uur zijn de attracties geopend tot 00.00 uur. Paul Geene, names Oranjecomité, vertelt over het programma: “Op zaterdag opent de nieuwe wethouder Ron van den Berkmortel samen met de jeugdgemeenteraad de kermis. Er worden vrijkaartjes verloot en er is een ballonnenartiest.” Ook trekken op de eerste kermisdag de twee gildes door het dorp om de kermis aan te zeggen. “De gildes maken een rondje en brengen een vendelgroet aan de bewoners en personeel van Zonnetij en Mariëngaarde”, geeft Paul aan.

Zilveren Kermis
Maandag is het thema ‘Zilveren Kermis’. Paul: “We nodigen ouderen en mensen van de dagbesteding uit voor een kopje koffie en heerlijke oliebollen. En de jeugd krijgt die dag een gratis ijsje vanuit Aarle Onderneemt.” Kinderen van de basisschool ontvangen via school een kortingskaart die ze op maandag of dinsdag kunnen inleveren bij de attracties. “Dinsdag gaan we van 19.00 tot 20.30 uur strijden om de titel ‘Kermiskoning 2022’ voor kinderen tot 12 jaar. Deze wedstrijd vindt plaats in de schietsalon op de kermis. Opgeven kan ter plekke en de Aarlese gildes begeleiden het schieten.”

Tweede weekend van juni
Het weekend waarin de kermis valt in Aarle-Rixtel is in de afgelopen jaren een aantal keren verplaatst. Door de kermis nu definitief naar het tweede weekend van juni te verplaatsen, is het mogelijk om meer samen te werken met de gemeente. Paul: “Voor ons als Oranjecomité werd het steeds moeilijker om de kleine dorpskermis te vullen, dus is het ideaal dat we gebruik kunnen maken van het netwerk van de gemeente. Nu regelt de gemeente de exploitanten en kunnen wij mooie en leuke activiteiten eromheen organiseren. We hebben er veel zin in en hopen weer veel vrolijke gezichten te zien op de Aarlese Kermis.”

Mats van den Boom (m) werd in 2019 de nieuwe kermiskoning van de jeugd