Kasteel Croy door de ogen van een fotomodel. Eén van de vele mooie foto's die gemaakt zijn tijdens de eerste editie van Het Perfecte Plaatje Laarbeek.
Kasteel Croy door de ogen van een fotomodel. Eén van de vele mooie foto's die gemaakt zijn tijdens de eerste editie van Het Perfecte Plaatje Laarbeek. Foto: Jeroen Segers

Deelnemers tweede editie Het Perfecte Plaatje Laarbeek bekend

Activiteiten & Evenementen

Laarbeek - De kandidaten voor de tweede editie van Het Perfecte Plaatje Laarbeek zijn bekend. Evenals de eerste editie gaan twintig Laarbekenaren de fotografische strijd met elkaar aan.

Opnieuw waren er meer inschrijvingen dan beschikbare plaatsen, wat inhield dat er ook deze editie geloot moest worden. Ben jij één van de deelnemers? Je ontvangt deze week een mail met meer informatie.

“De lat is hoog gelegd bij de eerste editie”, vertelt Mark Barten (GoedeMorgen Media). “De deelnemers, zowel geoefend als ongeoefend, hebben bij de eerste editie veel mooie plaatjes gemaakt. Veel kandidaten groeiden in de wedstrijd en trokken alles uit de kast voor hét perfecte plaatje. Dat hebben we ook gemerkt bij de inschrijvingen voor deze tweede editie. Vaak hebben we de vraag gekregen of mensen zichzelf wel konden inschrijven, omdat ze bijvoorbeeld weinig tot geen ervaring hebben met fotografie. Het belangrijkste aan deze ‘wedstrijd’ is dat je het leuk vindt om te fotograferen.” Jurylid Joost Duppen vult aan: “Het gaat om degene die achter de camera staat. Het maakt niet uit of je fotografeert met een telefoon of fotocamera.”

Vernieuwde opzet
De kandidaten krijgen iedere veertien dagen één opdracht van de jury, met bijbehorende reglementen en instructies. De foto’s dienen binnen een week ingeleverd te worden, waarna ze beoordeeld worden door de jury. De juryleden worden dit jaar regelmatig bijgestaan door gastjuryleden. De twee kandidaten met het laagste cijfer vallen na elke opdracht af. Er zijn in totaal 10 opdrachten, waarvan drie live-opdrachten. De finale vindt medio mei plaats.

Kandidaten
De deelnemers aan deze tweede editie zijn: Elke Vaessen, Judith de Vrees, Stefan Vogels, Connie Schellens, Nathalie Waters, Eline van de Wijdeven, Robin Verheggen, Eefje Timmers, Amy van de Laar-Paulissen, Irene Vereijken, Hanneke van Rhee, Erik van Mourik, Marlies Jacobs, Suzanne Beckers, Gert Jan van Sluijs, Annemarie Rechters, Marcel Meulendijks, Frank Hoevenaars, Lisette Meinhardt en Monique van Rixtel.