Juryleden van 'Het Perfecte Plaatje Laarbeek'; Liesbeth van Boxtel en Joost Duppen
Juryleden van 'Het Perfecte Plaatje Laarbeek'; Liesbeth van Boxtel en Joost Duppen Foto: Marcel van de Kerkhof (B&D

Het Perfecte Plaatje Laarbeek keert terug; schrijf je in!

Algemeen Het Perfecte Plaatje Laarbeek Video's

Laarbeek - In 2021 ging een groep van twintig Laarbekenaren, uit een selectie van meer dan 100 kandidaten, de strijd met elkaar aan tijdens ‘Het Perfecte Plaatje Laarbeek’. Na een spannende afvalrace bleven er drie kandidaten over voor de finale. Zij brachten ieder een Laarbeeks dorp in beeld. In het gemeentehuis van Laarbeek volgde korte tijd later het verlossende woord; Rob van Kaathoven won met zijn zesluik over Lieshout de eerste editie van Het Perfecte Plaatje Laarbeek. Nú is het tijd voor een tweede editie! 


Met deze fotoserie van Lieshout won Rob van Kaathoven de eerste editie van Het Perfecte Plaatje Laarbeek - Foto: Rob van Kaathoven

De organisatie is in handen van GoedeMorgen Media, dat opnieuw wordt bijgestaan door de Laarbeekse beroepsfotografen én juryleden Joost Duppen en Liesbeth van Boxtel. “We hebben tijdens en na de eerste editie enorm veel leuke en positieve reacties mogen ontvangen van zowel deelnemers als lezers”, vertelt Mark Barten (GoedeMorgen Media). “Het was al snel duidelijk dat we Het Perfecte Plaatje Laarbeek een vervolg wilden geven. Om het zijn kracht niet te laten verliezen hebben we er iets langer mee gewacht. Daarnaast hebben we de eerste editie geëvalueerd en ziet de opzet er deze editie iets anders uit.” 

Iedereen kan meedoen
Mark gaat verder: “Bij de redactie van DeMooiLaarbeekKrant merken we dat mensen het leuk vinden om mooie en bijzondere foto’s die ze gemaakt hebben te delen. Dat bewezen ook de ruim honderd inschrijvingen die we ontvingen voor de eerste editie. Het is belangrijk dat iedereen mee kan doen.” Joost vult aan: “Of je nu fotografeert met een telefoon of fotocamera; het gaat om degene die achter de camera staat.”

Inschrijven
Mark vervolgt: “In de eerste week van januari gaan we starten met de tweede editie van ‘Het Perfecte Plaatje Laarbeek’. We zijn opnieuw op zoek naar 20 Laarbekenaren die de strijd met elkaar aan willen gaan. Wil jij graag meedoen? Stuur dan een mail naar redactie@mooilaarbeek.nl. Vermeld daarin jouw naam, leeftijd, woonplaats en laat ons weten waarmee jij gaat fotograferen en waarom je mee wil doen. Stuur ook een foto mee die iets over jou zegt. Inschrijven is mogelijk tot en met woensdag 30 november 2022. Uit alle inschrijvingen worden 20 kandidaten geloot.


Opzet
De kandidaten krijgen iedere veertien dagen één opdracht van de jury, met bijbehorende reglementen en instructies. De foto’s dienen binnen een week ingeleverd te worden, waarna ze beoordeeld worden door de jury. De juryleden worden dit jaar regelmatig bijgestaan door gastjuryleden. De twee kandidaten met het laagste cijfer vallen af. Er zijn in totaal 10 opdrachten, waarvan drie live-opdrachten. De finale vindt medio mei plaats. Er wordt verslag gedaan via DeMooiLaarbeekKrant, www.mooilaarbeek.nl en de social media kanalen van MooiLaarbeek.


Er worden diverse live-opdrachten uitgevoerd, zoals bijvoorbeeld tijdens de Beek en Donkse kermis in 2021. - Foto: Joost Duppen

Winnaar
De uiteindelijke winnaar mag een foto maken voor de voorpagina van DeMooiLaarbeekKrant en ontvangt naast eeuwige Laarbeekse roem een trofee. Ook krijgt de winnaar een leuke fotoshoot van zichzelf of met het gezin van Joost Duppen of Liesbeth van Boxtel en een afdruk op canvas van GoedeMorgen Media.

Vlnr. Joost Duppen (jury), Rob van Kaathoven (winnaar 2021) en Liesbeth van Boxtel (jury)